Från Lönneberga till herrgårdsbordet – en julmiddag i ny tappning
Torsdag 4 december 18:00
I november och december flyttar Atelier Giraud in i Asa Herrgårds Matstudio för att skapa en middag som för dig tillbaka till de gamla skandinaviska mattraditionerna tolkade på ett modernt och kreativt sätt.
7 tallriks-serveringar där grisen hyllas i alla sina former, tillsammans med ekologiska småländska grönsaker, bär och vildplockade råvaror från den närliggande naturen.
Bakgrunden till middagen startade med tanken:
”Hur skulle en middag kunnat se ut i Lönneberga idag?”
Med denna tanke som grund tillsammans med ett aktivt hantverk att ta hand om hela grisen, konservera frukt och bär när de var som bäst genom en lång yrkeskunskap samt återintroducera kulturgrödor, som svedjerova, baljväxter och sädesslag som en gång var livsviktiga för oss i Småland.
Råvaror som gör både dig och naturen gott.
Gris från hyllade Rosa skattlådan och Glada utegrisar i Vimmerby. Grisar som har fått vara ute och bökat och levt ut sitt naturliga beteende.
Tips! Förhöj upplevelsen genom att boka hotellrum på herrgården och vakna upp med en härlig utsikt över Asasjön och det småländska landskapet. 🏠 Boka boende här
Har du ett företag och vill boka hela bordet eller en annan dag, hör av dig på atelier@giraud.se