Evenemang
6 apr 19:30 Tiger City Jukes (NO)
27 apr 19:30 Duke Robilliard Blues Band (AM)
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Duke Robilliard Blues Band (AM)

Lördag 27 april 19:30-23:30
Duke Robillard välkänd bluesgitarrist på den jazziga sidan av bluesen och en av originalmedlemmarna och grundare av Roomful of Blues som bildades i USA i slutet av 1960-talet. Ett fullfjädrat 40-tals jump/swing-bluesband, med det rätta soundet och utseendet, inklusive 40-talskläder, akustiskt piano och allt.

I Roomful of Blues, som fortfarande idag existerar, har medlemmarna kommit och gått genom åren. Bandet gav Duke en första exponering för en bredare publik. När han lämnade efter ett dussin år spelade han ett tag med rockabilly-kungen Robert Gordon, spelade sedan in två skivor med Legendary Blues Band (medlemmar i Muddy Waters band). Han ledde sedan sitt eget band fram till 1990 då han ersatte Jimmy Vaughan i Fabulous Thunderbirds. I dag turnerar Duke flitigt med eget band och har besökt Sverige flera gånger tidigare.

Duke Robillard har hjälpt till att ta bluesen till en ny nivå för många av en ny generation bluesdiggare. Många bluesälskare som var uppfostrade på Eric Clapton, Jimmy Page, och Stevie Ray Vaughan, började istället lyssna på T-Bone Walker, Ronnie Earl och Duke Robillard vars bluesstil rörde sig från en form av utlöpare av rockmusik till en jazzigare, mer sofistikerad stil.

BB King har själv kallat Duke Robillard "En av de stora bluesnamnen", The Houston Post kallade honom "en av Guds gitarrister.” Och New York Times skrev "Robillard är en solist med fantastisk kraft och originalitet."

Lördag 27 april 20:30
Kafé de luxe Gillestugan
Baren öppnar 19.30
Ordinarie pris 295 kr
DAKAPO 285 kr
Student CSN 195 kr
Kompiskortet gratis för ledsagar
Under 18 år 0 kr


Välj antal biljetter.
Antal biljetter:
Nästa