Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Här i Biljettkiosken bokar och betalar du enkelt dina biljetter.
Biljetten skickas som SMS-biljett.

Vid förlorad biljett eller problem med betalningen:
Kontakta biljettsupporten »
Nyfiken på naturvin av Mats-Eric Nilsson

Onsdag, 23 september 17:30-19:30
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson kommer till vår villa för att berätta och visa bilder ur sin pinfärska bok Nyfiken på naturvin. På plats finns även vår sommelier Samdri Vairagi för att servera smakprover från de spännande vinbönder som medverkar i boken. Och givetvis får alla ett signerat exemplar av Mats-Erics bok med sig hem.

Nyfiken på naturvin är alltså den fristående uppföljaren till bästsäljaren Château vadå där Mats-Eric avslöjade hur lätt det är att bli lurad av vinbranschens vackra slott och fagra löften. Men den här gången handlar det istället om industrivinets raka motsats. Om de i alla avseenden goda alternativen.

I boken finns allt du behöver veta om all de viner som nu framställs utan skadliga gifter och onödiga tillsatser: rött, vitt, rosé, bubbel och orange! Visste du att den första årgången gjordes redan för 8000 år sedan?
För alla som blivit nyfikna på detta småskaligt framställda vin är detta den första riktiga guiden på svenska. Var kan man hitta det? (Spoiler: I Växjö är det ganska lätt). Hur smakar det egentligen? Vad är ett rimligt pris att betala för en flaska? Och stämmer det att man blir mindre bakis?

Boken är rikt illustrerad med fotografen Lena Granefelts färgstarka bilder – och dessutom full av kloka tips och roliga fakta.

18-årsgräns
Kostnad: 595 kr
Plats: Villa de luxe
Kl: 17:30