Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Erja Lyytinen

Söndag, 29 April 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
The Finnish Slide Goddess

Voted #1 International Solo Artist, Blues Matters Writer's Poll 2015.
Voted Artist of the Year, Finnish Blues Awards 2015.


Erja hördes första gången i en inspelningsstudio för omkring 15 år sedan. Efter det har sångare och gitarrist Erja Lyytinen blivit en firad stjärna i sitt hemland och på den internationella musikscenen.

"Den finska glidgudinnan" (Blues Magazine) har spelat i Helsingfors, London och Memphis och har uppmärksammats med många utmärkelser längs vägen. Rotad i både traditionell och modern blues, blandar hon framgångsrikt stilar som jazz, pop, soul och rock till ett helt ljud eget.

Lyytinen föddes i en musikalisk familj i staden Kuopio, och etablerade sig snabbt som en framträdande konstnär i sitt hemland. Hon gjorde sin internationella debut med Pilgrimsresa efter att ha tecknat kontrakt med Tysklands prestigefyllda Ruf Records-etikett 2005.

I 2006 års Blues Caravan-turné fick publiken i Europa och USA en första smak av hennes livliga liveuppträdanden. Uppföljaren Dreamland Blues tog henne tillbaka till USA för att spela in med David och Kinney Kimbrough (Söner av Mississippi blues legend Junior Kimbrough).

Söndag 29 april 2018, Kafe De Luxe, kl. 19.00

Pris
Ordinarie 195 kr.
Medlem 145 kr.