Evenemang
18 sep 18:30 Dokumentärfilmen Emilia
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Dokumentärfilmen ”Emilia”

Onsdag 18 september 18:30
Emilia Linderholm är uppväxt som kändisbarn omgiven av färg och musik , inte utan problem och utanförskap. Möt henne i en dokumentärfilm som är utlämnande och full av känslor.

Den här filmen handlar om Emilia Linderholm, konstnär formgivare i glas och operasångare. Dotter till trubaduren Gösta Linderholm och konstnären Lena Linderholm. Emilias barndom var kärleksfull och händelserik men i perioder upplevde hon ett utanförskap och hon har kämpat med att klara av press och förväntningar. Efter pappans död i december 2020 blev konsten och skapandet en väg till att kunna bearbeta sorgen.

Vi får med filmkamerans hjälp följa henne under året efter pappa Göstas bortgång. En resa bakåt i tiden men också en resa in i hennes skapande som konstnär och sångerska.

Filmen om Emilia är 45-minuter och full av färg, form och känslor som berör.

Jan-Eric Lundberg är journalist och erkänd dokumentärfilmare med mer än 35 år i yrket. Med flera dokumentära filmer som visats på Sveriges Television bakom sig och även anställning på SVT Småland under stora delar av sitt yrkesverksamma liv arbetar han nu som frilansande dokumentärfilmare.
Filmen om Emilia har Jan- Eric arbetat med i två år.

Premiärvisning är den 18 September 2024 i Växjö.
Plats: Mötesplats Vattentorget, Växjö
Datum: onsdag 18 september 18:30
Pris: 230 kr


Välj antal biljetter.
Antal biljetter:
Nästa