Evenemang
3 aug 11:00 Klangworkshop
3 aug 14:00 Trollkarl Martin
3 aug 19:30 Pomåna
4 aug 14:00 Abel von Snabel
4 aug 15:30 Äntligen här! Clownen Manne
17 aug 14:00 Kontraslöjd & tälj-workshop
24 aug 19:00 Duoafton TRUST & Braiding Sweetwater CD release
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Duoafton – TRUST & Braiding Sweetwater CD release

Lördag 24 augusti 19:00-22:00
TRUST, av och med Anna Wennerbeck & Anders Hagberg, Göteborg.
Braiding Sweetwater, skivrelease, av och med Anna E Weiser & vattendrag, Gotland.


TRUST – av Anna Wennerbeck och Anders Hagberg – Ett möte mellan dans och musik som präglas av en intuitiv kommunikation baserad på improvisation, dynamik, rumslighet och ömsesidig tillit.
“You are born alone, you die alone. The value in the space in between, is trust and love”.
(L. Bourgeois)

Dansaren/koreografen Anna Wennerbeck och musikern/kompositören Anders Hagberg har haft ett nära samarbete i 20 år. Danskonserten tar avstamp i ett gemensamt intresse för ett fördjupat undersökande av inre och yttre rumsliga dimensioner samt Annas djuplodande koreografiska utforskande med träd. Duons konstnärliga uttryck präglas av kvaliteter som närvaro, uppmärksamhet och kommunikation.

Pressklipp från gemensamma projekt:

”En alldeles egen klangvärld…Lugn förundran till expressiv explosiv rikedom ”- Opulens 5/5

”Mäktig magnifik tyngd, andlöst vackert, magiskt” – Kulturbloggen 5/5

”Ur kroppen springer stolthet, förundran, skörhet och explosivitet… Krafterna rister i kroppen, som omfamnas av Anders Hagbergs flöjter och slagverk.” GP

”Det är sensuellt, mångfacetterat och mycket vackert.” Bohusläningen

”Förtrollande scenframställning… charmigt, poetiskt och suggestivt.” Alba


Anna Wennerbeck är koreograf, dansare och konstnärlig ledare för Embla dans & teater. Hon har en masterexamen i scenisk gestaltning vid Högskolan för scen och musik/Göteborgs Universitet. Anna är utbildad danspedagog och har även studerat fysisk teater samt balinesisk dans på danshögskola i Indonesien. Två centrala teman i hennes konstnärskap är föreställningar för barn och unga samt plats–baserade verk, såväl ute som inomhus. För närvarande arbetar hon med en serie nya arbeten, med avstamp i ett koreografiskt undersökande av relationen mellan träd, rörelse och kropp.

https://annawennerbeck.com

Anders Hagberg är flöjtist, sopransaxofonist, kompositör samt professor i musikalisk gestaltning vid Högskolan för Scen och musik/Göteborgs Universitet. Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för honom och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika genrer och kulturer samt även andra konstformer såsom dans och bild. Hagberg har turnerat över stora delar av världen med egen musik och som solist med många grupper och han har gjort ett stort antal egna album samt musik till filmer och dansföreställningar.

Hans konstnärliga forskning handlar om improvisation och rumslighet där han utforskat melodisk modalitet, musikalisk närvaro och akustikens betydelse i musikalisk gestaltning.

www.andershagberg.se

Braiding Sweetwater – Release av CD med samma titel.

Att min röst inte är en monokultur, att den är mångskiftande och går sin egen okultiverade väg, att vad jag gör spelar roll, att vi alla bor nerströms och vattennätet förbinder oss, som jag läste i Robin Wall Kimmerers bok Braiding Sweetgrass och som gett upphov till min titel, att själva arbetet med att fläta samman tillvaron till begriplighet är något handen gör om den ges möjlighet, att mina händer älskar att fläta och att jag nyligen lärt mig fläta vackra pilkorgar, att jag samtidigt som jag lyssnat till vattendragen i naturen kämpat med min tilltro till den egna rösten, naken och tunn i ett ekosystem jag egentligen vet lite om … att sötvatten är en mycket,mycket, mycket liten del av allt vatten på jorden, men avgörande för livet. Anna.

Anna E Weiser är transdisciplinär tonsättare – klangkoreograf, röstkonstnär, skribent, Somatic Movement Educator/BMC®, med konstnärlig masterexamen i musik från Kungliga Musikhögskolan. Hon arbetar sinnesbaserat, utforskar klang och lyssnande – sense of sound – i vidare perspektiv; materialnära, rumsligt, i landskap, i relation till sensibilitet och perception. Aktuell med det egna projektet om röstimprovisationer vid vattendrag. Driver Vibrationsverket – Rum för rörelse på Gotland tillsammans med Wolfgang Weiser.

Plats: Tältet i Anga, Anga Stenstugu 436
Datum: lördag 24 augusti 19:00-22:00

Pris:
Vuxen: 180 kr
Student: 130 kr
Ungdom 12-18 år: 130 kr
Barn under 12 år: 0 kr


Välj antal biljetter.
Antal biljetter:
Nästa