Evenemang
3 aug 11:00 Klangworkshop
3 aug 14:00 Trollkarl Martin
3 aug 19:30 Pomåna
4 aug 14:00 Abel von Snabel
4 aug 15:30 Äntligen här! Clownen Manne
17 aug 14:00 Kontraslöjd & tälj-workshop
24 aug 19:00 Duoafton TRUST & Braiding Sweetwater CD release
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Denna sida upp – en föreställning om den svenska välviljan

Fredag 19 juli 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Gästspel från Göteborg!

Danskompaniet SPINN, av och med Emilia Wärff.

Dans möter fysisk teater, där hjälpmedelscentralens alldagliga och praktiska verktyg som en griptång, en duschstol och en strump-pådragare förvandlas från rekvisita till danspartners. Se trailer här!

Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani med dansare med och utan funktionsvariationer.

”Min morfar var bagarens son. Han älskade att gå i skolan, men efter sex år i böckerna värld fick han börja arbeta i ångan från bakugnen. Min farfar fick fara till Uppsala och lära sig latin, kemi och botanik. Han blev apotekare. Där någonstans mellan dofterna av nybakat bröd och glasburkarna i biblioteket växte jag upp. När jag skulle fylla fem satte sig ett virus på min ryggmärg, och ord som muskeltonus, finmotorik och hjälpmedelscentralen blev en självklar del av min värld.”

Fokus skiftas från föremålens funktion och de upphöjs till något älskvärt och vackert. Med utgångspunkt i sina egna upplevelser berättar Emilia en bitvis både abstrakt och absurd historia om den svenska välviljan. Om arv och miljö och om hur vi alla ständigt befinner oss precis mitt emellan den fysiska kroppen och tankevärlden, mellan bagarens slit och apotekarens teorier.

Föreställningens lekfulla och rytmiska musik är skriven och framförd av musikern och tonsättaren Anna Gustavsson med text av Emilia Wärff.

Plats: Tältet i Anga, Anga Stenstugu 436
Datum: fredag 19 juli 19:00

Pris:
Vuxen: 180 kr
Student: 130 kr
Ungdom 12-18 år: 130 kr
Barn under 12 år: 0 kr