Evenemang
21 jul 16:30 Kameleontkvartetten 21 juli
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Lundgren,Svensson, Möller och Jers lördag 13 juli i Äppelbacken

Lördag 13 juli 16:30-18:30
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
PICKNICK-konsert med Jan Lundgren, Hannah Svensson, Ale Möller och Filip Jers. Ta med egen picknick (mat&dryck), STOL och filt, och njut i backen. (Gärna klaffstol, då fyra ben är svårt i sluttningen).
Jan Lundgren visade i unga år en särdeles talang som tennisspelare och ansågs kunna bli en ny Björn Borg. Till fördel för många jazzälskare satsade han på musiken. Efter en start som pianist i Monday Night Big Band och har han fortsatt lira med Sveriges och världens främsta jazzmusiker, och även själv blivit en av dessa.
Hannah Svensson har etablerat sig väl som en av Sveriges mest hyllade jazzsångerskor, och hörs i en lång rad olika sammanhang. Från början var det piano och gitarr som gällde, men när Hannah hörde Eva Cassidy sjunga valde till mångas lycka hon sångens väg. Hennes scennärvaro är närmast magisk.
Ale Möller är sedan länge uppskattad både i Sverige och ute i världen. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legend och professor. Först i raden av hans många musikaliska kärlekar var trumpeten och jazzen, sedan den grekiska musiken och den svenska folkmusiken. Idag spelar han allt från gitarr, mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn.2018 tilldelades han Lifetime Achievement Award av den amerikanska ”Folk Alliance International”, och hamnade då i sällskap med tidigare pristagare som Bob Dylan, Harry Belafonte, Pete Seeger, Joan Baez och Woody Guthrie.
Filip Jers är en internationellt respekterad munspelare med ett brett musikaliskt spektrum. Han har turnerat i Europa, Asien, Amerika och Afrika, vunnit två guld vid det officiella munspels-VM, World Harmonica Championships 2005, Trossingen Tyskland. Sålunda är det ingen överdrift att han blivit en av Europas ledande munspelare.

Ta med Pick-Nick-korgen och något att sitta på.

•Ett arrangemang av Blue Bird Jazz Club i samverkan med Musik i Syd och Carlströms i Olseröd, samt med stöd från Kristianstad Kommun.
Showtime 16.30 Öppet för picknick 15.00
•Förköp är billigast och bäst. 395 sek. I dörren är det dyrare: 495 sek. •Pensionärer och medlemmar i Blue Bird och Aoseums Vänner har 50 kr rabatt. •Studerande/under 20 år 100 kr. •Barn under 16 år ska lyssna gratis på musik. Rullstol inkl ledsagare går in på en och samma biljett.