Evenemang
25 apr 19:30 Välkommen åter snälla sol
26 apr 18:00 Välkommen åter snälla sol
27 apr 16:00 Välkommen åter snälla sol
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
VÄLKOMMEN ÅTER SNÄLLA SOL

Torsdag 25 april 19:30
En poetisk, svängig, och vacker vårkonsert

Medverkande:
Visby Vokalensemble
Elise Einarsdotter
Olle Steinholtz
Katarina Henryson
Hjalmar Ljungberg
Magnus Appelholm Bergbohm

Visby Vokalensemble har nöjet att inbjuda till konsert tillsammans med Elise Einarsdotter.
En rad dikter av svenska och utländska poeter, tonsatta av Elise, skapar tillsammans ett varierat program med inspiration från såväl jazz som folkmusik och präglat av Elises särskilda poetiska sound.
Elise Einarsdotter, piano och komposition.
Under uppväxten på Österlen väcktes kärleken till jazzen, som gjorde att hon som 18-åring sökte sig till Berklee College of Music i Boston. Åter i Sverige bosatte hon sig i Stockholm där hon verkat sedan slutet av 70-talet. Då var hon med och startade bandet Tintomara och senare, sin egen, Elise Einarsdotter Ensemble. Elise har en gedigen verksamhet som musiker och kompositör såväl i Sverige som internationellt. Hon är flerfalt prisbelönad genom åren.

Katarina Henryson, sång.
Som en av originalmedlemmarna i sånggruppen The Real Group sedan starten 1984, har Katarina varit med och skapat en unik ensemble. Gruppen har bildat ett nordiskt exempel i världen inom vokalgruppsmusiken idag, där Katarinas flexibla altstämma, kompositioner, arrangemang och speciella scenutstrålning varit en av hörnstenarna i 32 år. Sedan 2016 arbetar Katarina Henryson bl a med uppföranden och utföranden som bäst kan beskrivas som performanceverk. Hon ger också workshops, föreläsningar och konserter.
Katarina är deltidsboende i Vamlingbo och dirigerar Visbykörerna Sångsällskapet NS och kören Stella Nova är konstnärlig ledare för delar av verksamheten på Vamlingbo Kulturscen.

Olle Steinholtz, kontrabas
”He has a phenomenal technique, a gorgeous tone and great musical imagination” Paw Hawes/ Jazz journal. Olle har spelat i grupper såsom Egba, Tintomara, Nisse Sandströms sextett, Elise Einarsdotter Ensemble med flera. Han har kompat gästande jazzmusiker, Woody Shaw och Thad Jones, Charlie Mariano, Teddy Edwards, Dakota Staton, Barry Harris med flera.
Olle har turnerat i ett stort antal länder. Han mottog 1999 Laila och Charles Gavatins Stiftelse för Jazzmusiks stora stipendium.

Hjalmar Ljungberg, trombon.
Hjalmar började spela trombon vid 9 års ålder. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och helt nyligen anställd vid Gotlandsmusiken.

Magnus Appelholm Bergbohm, trumpet. Magnus har arbetat på Gotlandsmusiken sedan 1986. Han spelar, förutom trumpeter, även flygelhorn och Bb-kornett.

Visby Vokalensemble är en blandad kör med erfarna korister. Kören bildades 1983 och repertoaren har sedan dess varit bred och blandad. Kören har haft en lång rad dirigenter som var och en bidragit till körens utveckling och bredd.

Dirigent: Maria Wessman Klintberg
Vald konsert:

Plats: Almedalsbiblioteket, Visby
Datum: torsdag 25 april 19:30
Pris: 200 kr + serviceavgift


Välj antal biljetter.
Antal biljetter:
Nästa