Evenemang
29 feb 19:00 HALM
19 okt 19:00 WHITECHAPEL - West of Eden
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
HALM

Torsdag 29 februari 19:00
Americana-och countryrockbandet HALM är Umeås bidrag till den svenska americanamusikens kanske viktigaste tidsera – det vill säga den som pågår just nu. Aldrig förr har vårt land omsatt så mycket talang och kvalitet inom den här musikstilen.

I HALMs fall har vi att göra med ett band som tydligt bottnar i Norrland och gräver där de står, med en skandinavisk särprägel som blir extra tydlig på “RUNNER” – deras nya album som kommer ut den 23 februari. De 10 låtarna på plattan visar vilken HALM besitter, i allt från tunga ballader och ödslig blues till renodlade rock-refränger. Det är producent Johannes Bergenheim och inspelningstekniker Roger Krieg (bekant från sina uppdrag åt bland annat Marie Fredriksson, Louise Hoffsten, Lisa Nilsson, Helen Sjöholm med flera) som bär det största ansvaret för detta, och för att skivan trots sin bredd ändå låter kristallklar och snyggt sammanhållen.

Trots sin unga ålder har de existerat som grupp i mer än 15 år (!) vid det här laget, konstant med en nyfikenhet och spelglädje som tagit dem runt jordklotet – några turnévarv i Europa, ett besök i Kina och säkert bortåt 4-500 spelningar i Skandinavien – vilket är den starkaste orsaken till att “RUNNER” låter så imponerande “färdig”. Det är den sortens stamina och självklarhet man får som musiker när man i praktiken bor i sin turnébuss, på väg till nästa gig.


Som vanligt på Urshult hotell - endast 40 lyckliga platser. Först till kvarn!

Entré 200 kr exkl service (15:-)
OBS! Entre på plats 250:- (ej kort) endast Swish el cash
Plats: Urshults hotell, Urshult
Datum: torsdag 29 februari 19:00
Biljetter på plats från 18:00

Pris: 200 kr


Välj antal biljetter.
Antal biljetter:
Nästa