Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Organic Music Society fyller 50 år. En föreläsning om Don Cherry med mycket musik

Söndag 14 januari 15:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Med albumet Organic Music Society skrev Don Cherry ett nytt kapitel i svensk jazzhistoria. Den världskände trumpetaren bosatte sig i skånska Tågarp, drog till sig musiker i Sverige, omvandlade konserttillfället till ett allkonstverk och dokumenterade det hela på denna skiva som nu firar 50 år.

Med instrument från andra delar av världen tänjde han på gränserna för vad musik kunde vara. Här fanns jazz och folkmusik, uppblandad i en tidig form av världsmusik. Med sig hade han musiker som Bengt Berger, Christer Bothén och turkiske Okay Temiz, och albumet spelades in på platser som vanligtvis inte användes för skivinspelningar och konserter: musikläger, en uppbyggd dom utanför Moderna Museet i Stockholm, en villa i Köpenhamn. För omslaget stod konstnären Moki Cherry, Dons själsfrände under många år.
Hör en föreläsning om hur denna skiva kom till, om vad som påverkade Don Cherry att spela in den. Musik från skivan kommer att spelas upp, men också musik från andra tillfällen under den här perioden, bland annat med Cherry och Terry Riley.

För föreläsningen står musikskribenten med mera Magnus Nygren som skriver en biografi om Don Cherry. Han har även varit chefredaktör för tidningen Jazz/OrkesterJournalen.

Kulturkällaren öppnar klockan 15, föreläsningen börjar klockan 16
Arrangeras av Alvesta Jazz & Blues och Alvesta kommun

Entré 80 kr

Plats: Kulturkällaren, Alvesta
Datum: söndag 14 januari 15:00