Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Katedrals Lucia 2023

Onsdag 13 december 2023 17:30
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Katedralskolans Estetiska program och Gymnasieskolornas och Kulturskolans musiktillägg i samarbete med Domkyrkan bjuder på luciafirande med såväl tradition som nyskapande!

Lucia-konserterna i domkyrkan som är en mångårig tradition lockar storpublik varje år och har även fått nationell spridning. Två gånger har konserterna sänts i rikstelevisionen, först i SVT 2009 och sedan i TV4 2015. 

Katedralskolan har en stark kulturtradition och luciafirandet i Domkyrkan med över 5 000 åhörare varje år är en av hörnpelarna i de offentliga framträdandena. Programmet innehåller såväl klassiska som moderna lucia- och julsånger och bjuder också på en del musikaliska överraskningar.

Luciadagens morgon bjuds alla Katedralskolans elever och personal på de två första föreställningar. De medverkande dans och musikeleverna får sedan en paus innan det är dags för kvällens 4 föreställningar. 

”Lucia är en mytomspunnen högtid där vi på Katedralskolan är stolta över att få vara kulturbärare kring denna tradition. Luciaföreställningarna är en av årets alla stämningsfulla upplevelser som Estetiska programmet samt gymnasieskolornas och Kulturskolans musiktillägg bjuder in till. Vi ser fram emot att få möjligheten att lysa upp vintermörkret för såväl besökare på plats, samt de som tar tillfället i akt att njuta av föreställningen via Smålandspostens webbsändning den 13/12 kl.07.00 och 08.15.” säger Rektor Johan Wingren

Konstnärligt team:

Annelie Lindblad
David Newkumet
Lisa Frangeur Wingren
Fanny Karlsson
Linda Lundgren-LundénViktig information:

▪️Biljetter är onumrerade
▪️Biljetterna garanterar endast insläpp till avsedd föreställning 
▪️Insläpp 30 minuter innan första föreställningVald föreställning:

Plats: Växjö Domkyrka, Växjö
Datum: onsdag 13 december 2023 17:30

Pris:
Ordinarie: 140 kr
Barn/ungdom 7-19 år: 60 kr
Barn t.o.m 6 år: 30 kr