Evenemang
1 mar 19:00 Tribute to Europe
6 apr 18:00 Disney - once upon a time - tribute show
13 apr 19:00 ALL 2000
19 apr 19:00 Pink Floyd - Animals tribute
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
AMBs luciatåg 2023 i Tingsås kyrka

Onsdag 13 december 2023 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Välkomna till AMB´s luciatåg 2023 i Tingsås kyrka den 13 december!
Genom att köpa biljett så kommer du vara garanterad onumrerad sittplats i kyrkan.

Vi kommer att ha föreställning klockan 17.00 och 19.00.Den 11-17 december sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö. Årets tema är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Just nu pågår den värsta hungerkrisen i modern tid – fler än 700 miljoner människor är drabbade och över 40 miljoner lever på gränsen till svält.

Att ha tillgång till mat är en mänsklig rättighet, men trots att det går att förse jordens befolkning med tillräckligt mycket mat dör människor runtom i världen varje dag. Till exempel så beror nära hälften av alla dödsfall bland barn under fem år på undernäring.

Världen hungrar mer än någonsin, i modern tid. Hungern orsakar ett omänskligt lidande och död, och särskilt hårt drabbas barnen. En dödlig kombination av faktorer har fått hungern att öka de senaste åren. Förutom konflikter och extremväder till följd av klimatförändringarna, så har den fullskaliga invasionen av Ukraina satt matförsörjningen för miljontals människor i gungning, i och med att landets spannmålsexport försvårats.

Bidrag till Musikhjälpen 2023 kommer att gå till att förbättra livssituationen för människor som drabbas. Det handlar dels om akuta insatser för att rädda liv – som matpaket, näringsbehandlingar, rent vatten och sanitet – men bidrag kan även gå till att stötta långsiktig förändring. En ökad motståndskraft måste också till så att klimatförändringarnas effekter dämpas, till exempel inom jordbruket.Vald föreställning:

Tingsås kyrka
Föreställning (2) klockan 19:00

Pris 20 kr