Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Johan Airijoki

Lördag 4 november 2023 19:30
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Det har alltid funnits musik som snabbt susar upp på topplistorna och lika snabbt ramlar ner. Mer så än någonsin i en värld där lyssnandet alltmer hänger ihop med ett roligt klipp i sociala medier. Inget fel med det, nödvändigtvis. För en samtid som snurrar allt snabbare är det bara följdriktigt att också kulturen som speglar den blir flyktigt omedelbar.
Men sedan finns också Gällivaresonen Johan Airijoki och hans sånger. Sedan debuten med Vissa saker måste brännas 2015 har han metodiskt byggt ett lojalt följe som stadigt växer. Människor som tagit till sig hans låtar på djupet. Som sakta spridit ordet om den inneboende kraften och skönheten i sånger som ”Allting kommer att bli bra”, ”Tomtebloss” och ”Lyssna på Bruce”.
Tillsammans med bandet Malmfältens Rockklubb har Johan Airijoki skapat sig ett rykte som en liveakt utöver det vanliga. Svängigt, suggestivt, dynamiskt. Spelning för spelningar har publiken växt. Johan Airijoki har länge varit något av en dold skatt, omhuldad av den publik som själva hittat fram till hans låtskrivande. Från att varit en favorit i de norra delarna av landet har han växt till att sälja ut stora rockklubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Hösten 2022 var Johan en del av föreställningen Hon vars hjärta var som mitt, baserad på Göran Greiders bok med samma namn. Den spelades land och rike runt i utsålda konserthus. Något som ytterligare spred hans namn för en bredare publik.
Efter en rad album inspelade tillsammans med Malmfältens Rockklubb har nu Johan Airijoki släppt ett soloalbum, Gitarrer och Blåjeans som släpptes januari 2023. Den 4 november blir det ett stopp på Växjö Teater. Arrangerar gör Kulturföreningen Kristina.

Arrangör Kulturföreningen Kristina.
Växjö Teater 4 november klockan 19.30. Biljetter 250 kr.