Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Idrottens himmel & helvete - För föräldrar & ledare till idrottande barn | Karlskrona

Onsdag 11 oktober 18:30-21:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Vad bör du som förälder, till ett idrottande barn, vara uppmärksam på för att minimera risken för en katastrof? Vilka misstag ska du till varje pris undvika?
Hur ser vi till att idrotten är en trygg plats där välmående och resultat kan samspela, istället för att vara varandras motsatser?


I höst inleds Sveriges VIKTIGASTE föreläsningsturné som kommer bjuda på glädje, motivation, hög igenkänning, allvar och mycket däremellan. Vårt mål är att ge föräldrar, ungdomar och föreningar helt avgörande insikter och verktyg för framtidens idrott. En framtid där glädje möter utveckling och alla får plats.

Idrotten har idag över tre miljoner medlemmar i Sverige där den största majoriteten är barn- och ungdomar. Nio av tio barn är någon gång med i en idrottsförening. En plats där drömmar väcks till liv och stärka vänskapsband knyts.

Men, vi glömmer att prata om de många risker som också gror i samma miljö. Risker som vi själva tyvärr fallit offer för och som idag har givit oss ovärderliga insikter och kunskap. Vi kommer bjuda dig på en föreläsning du aldrig kommer glömma med konkreta tips, verktyg och råd. En föreläsning som förändrar liv - om idrottens himmel och helvete.

Passar inte aktuell tid så föreläser vi på flera städer runt om i landet. I menyn till vänster kan du hitta en tid som passar!
🗣 Alexandra Engvall
Alexandra är mamman som tidigt hjälpte sina barn att tro på sina drömmar oavsett vilka hinder som dök upp på vägen. Men ingen dröm utan utmaningar och hon insåg att fienden inte behövde nyckel för att komma in i huset. Hon inte bara sov med fienden utan de hade flyttat in.

- Det har varit en fantastisk resa med våra barn men gudarna ska veta att det ser enklare ut på Instagram än vad det är i verkligheten!

Alexandra har gjort resan med sina barn, sin man, sin bror och hundratals andra. Hennes man har varit svensk och nordisk mästare i motocross, hennes bror har en proffskarriär bakom sig och hennes två pojkar spelar ishockey på elitnivå varav den ena är etablerad i NHL.

Idag är Alexandra en av Sveriges främsta coacher och utbildare. Hon hjälper människor att må bra, att nå sina mål och att uppnå sin fulla potential utan att offra sitt välmående på vägen! Hon har utbildat sig hos de bästa lärarna i världen och är certifierad Coach, NLP-Coach, Stress-pedagog, Hypnos-terapeut & Mental tränare.

Hon kommer dela misstag som aldrig får ske men också nycklar som leder till resultat och välmående idrottare och föräldrar.
🗣 Niclas Aronsson
Niclas är idag en av Sveriges ledande terapeuter & föreläsare inom sitt område kring psykisk ohälsa & spelberoende. Han är utbildad som beroendeterapeut, inom mental träning samt KBT och hjälper nu människor, föreningar & företag med beroenden och psykisk ohälsa.

Niclas är den typiska idrottskillen som växte upp i en lugn och trygg miljö. Det ingen visste var att han levde med ett hemligt spelberoende i över 10 år. Allt detta skedde samtidigt som han var aktiv på elitnivå i innebandy. Det gick så långt att han höll på att avsluta sitt liv.

Var idrotten grunden till hans beroende?
Hur påverkade detta hans prestationer?
Hur påverkade det hans övriga liv?
Vad hade hans förening kunnat göra för att förebygga och stötta?
Niclas kommer ge dig konkreta verktyg som du direkt kan omsätta i er förening och i din vardag.

Han kommer dela med sig av sin resa och hur hans beroende påverkade hans idrottskarriär,. Vad gjorde han för att ta sig ur det och du får med dig konkreta verktyg som du direkt kan omsätta i er förening & i din vardag.

Vanliga frågor och svar:

För vem?
Föreläsningen vänder sig till föräldrar med idrottande barn, aktiva idrottare (både barn, ungdomar & vuxna) idrottsledare samt till hela idrottsföreningar.

Har ni ett rabatterat erbjudande om man vill gå som hel, eller delar av en familj?
Nej, inget familjepris. Men vi har kraftigt nedsatt pris för ungdomar upp t.o.m. 18 år.

Kan köpta biljetter återköpas?
Biljetter oavsett betalsätt kan inte avbokas eller återbetalas, men kan överlåtas på annan person. Ej använd biljett anses som förbrukad och kan ej användas vid annan föreläsning!

Kan man köpa biljetter på faktura?
Om du är en del av ett företag, organisation eller förening går det bra att boka biljetter via faktura genom att välja det alternativet i utcheckningen. Vid frågor kan du maila till hej@niclasaronsson.se

Kan man köpa tilltugg i pausen?
På de flesta orter finns möjlighet att köpa dryck och snacks.

Nog för att jag har idrottande barn men jag har extremt ont om tid, är det verkligen värt 2,5h?
Ja, utan något som helst tvivel! Det här är föreläsningen som borde vara given för varenda förälder och varenda idrottsförening. 2.5h är väl investerad tid i jämförelse mot den kunskapen som du kommer få med dig.

Går det ställa frågor till Niclas & Alexandra?
Ja, efter föreläsningen stannar både Niclas & Alexandra kvar och svara på dina frågor som dykt upp under föreläsningens gång.

Plats: Af chapmangymnasiets Aula, Karlskrona
Datum: onsdag 11 oktober 18:30-21:00
Föreläsningslängd: 2,5h inkl. 20 minuters paus
Rekommenderad ålder: från 13 år

Pris vuxna: 495 kr + serviceavgift
Pris ungdom t.o.m. 18 år: 200 + serviceavgift