Evenemang
Medlemskap
21 sep 18:00 Swingdanskortet hösten 2023
12 okt 20:00 Jazzklubben
26 okt 19:00 Sånger över sundet Klubb kattegatt/Club Acoustic
27 okt 19:00 Sånger över sundet Klubb kattegatt/Club Acoustic
28 okt 19:00 Sånger över sundet Klubb kattegatt/Club Acoustic
10 nov 18:30 Humor på Börs- Stand-Up med Hjelt och Seige
Musikaliska hälsningar från Latinamerika
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Musikaliska Hälsningar från Latinamerika

Onsdag 20 september 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Musikaliska hälsningar från Latinamerika - lyssna på latinamerikansk klassisk musik på Almedalsbiblioteket med många av Gotlands bästa musiker i ett varierat och gediget program.
I Latinamerika finns en blandning av många olika kulturer. Kolonisationen och invandringen satte under många år en europeisk prägel på kontinenten. Operahusen som Teatro Colon i Buenos Aires och Teatro Amazonas i Manaus var internationella kulturcenter med många europeiska utövare i ensemblen.
Kompositörer som Heitor Villa Lobos och Alberto Ginastera ville dock skapa en egen stil, som stod ut mot den europeiska dominansen. De skapade musik som är förankrat i kontinentens egen historia och är inspirerat av rytmer, danser och myter från en precolumbiansk tid.
Även om det europeiska inflytandet är märkbart i Villa Lobos och Lopez Buchardos högromantiska stil och i Ginasteras användande av moderna kompositionstekniker (inspirerat av Schönberg och 12-tone tekniken), speglar deras musik en helt egen atmosfär som måste upplevas live.
Här nedan kan du se alla medverkande som kommer att spela i olika konstellationer. De två konserterna skiljer sig åt så vi rekommenderar att gå på båda två. Hjärtligt välkomna!

Arrangör Roxy Klassisk

Plats: Almedalsbiblioteket
När: 20/9 klockan 19.00
Biljettpris:220kr
Biljettpris för medlem i Kf Roxy:150kr

Varmt välkommen!