Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Blue And Green With a Touch of Brown - Tengholm Ullberg Big Band - Releasekonsert

Lördag 28 januari 2023 17:30
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Tengholm Ullberg Big Band, ett av Sveriges bästa storband, kommer till Chicago med en releasekonsert den 28 januari! Bandet leds av trumpetaren Erik Tengholm och trombonisten Lars Ullberg, som har arrangerat och komponerat all musik som bandet spelar. Båda två tillhör landets flitigaste arrangörer på jazzscenen, något som har renderat i stipendier för dem båda.

Medlemmarna i bandet tillhör jazzelitens yngre generation och samtliga är utexaminerade från Kungliga Musikhögskolan under de senaste åren. Alla är mycket aktiva på jazzscenen och hörs i en mängd olika sammanhang och även som självständiga artister. Många av bandmedlemmarna spelar ofta på just Chicago på danskvällarna!

I samband med denna konsert släpper Tengholm Ullberg Big Band sitt efterlängtade fullängdsalbum Blue And Green With a Touch of Brown. Albumet innehåller musik och arrangemang av kapellmästarna och bandets sväng och stora dynamiska omfång kommer till sin fulla rätt. Erik Tengholms debutalbum från i fjol hyllades i pressen: “Man kan höra att varje ton kommer från hjärtat och att musikerna brinner för musiken.” – Jazzreporter Alex Schicke (Tyskland). Denna uppföljare kommer inte att göra någon lyssnare besviken. Missa inte denna maxade releasekonsert och -fest!

Album teaser: https://www.youtube.com/watch?v=QzhwX4GQZow

Bandet:

Träblås:
Sebastian Mattebo
Johan Christoffersson
Björn Bäckström
Klas Toresson
Emma Josefsson

Trumpeter:
Erik Tengholm
Isac Åberg
Max Stark
Linnea Jonsson
Emma Granstam

Tromboner:
Lars Ullberg
Hampus Adami
Hannes Junestav
Simon Skogh

Vibrafon:
Jesper Söderqvist

Gitarr:
Loke Risberg

Piano:
Anna Gréta Sigurðardóttir

Kontrabas:
Johan Tengholm

Trummor:
Oscar Johansson Werre

Gäst:
Lovisa Jennervall, sång

Chicago Dance Studio
Hornsgatan 75, Stockholm

Insläpp: 17:30
På scen: 18:00
Konsert i två set

Biljettpris: 200kr (+ serviceavgift 15kr)