Evenemang
Musikerförbundet kompetensutvecklar! Välkommen!
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Distibutörer och Aggregatörer med Daniel Johansson

Onsdag-torsdag 14-15 december 2022
Anmälan avslutad
Eventet har redan ägt rum...
Vad kul att du vill gå vår kostnadsfria kompetensutvecklingskurs i React-EU: Digitala Musiklyftet!

Tvådagarskursen hålls på zoom den 14 och 15 december från kl 18:00-22:00

Välkommen in i distributionsdjungeln och till en två dagar lång intensivkurs på Zoom med Sveriges mesta musikbranschanalytiker Daniel Johansson.
Vi undersöker frågor som: Hur distribuerar jag min musik digitalt? Hur får jag betalt? Hur fungerar distributörerna bakom kulisserna, både de label-inriktade och de som är mer DIY-Do it Yourself? Hur ser deras affärsmodeller ut och vilken funkar bäst på vilken marknad? Hur ser villkoren ut i världen? Vad bör man tänka på när man väljer vilken distributör att samarbeta med? Hur har aggregatörsmarknaden utvecklats över tid? Vilka extratjänster erbjuder de olika distributörerna som kan vara bra att känna till? Och vilka fällor ska man undvika att gå i?

Som deltagare får du en förbättrad förståelse över vilka möjligheter som finns för att optimera distributionen av din musik på bästa sätt online men även en inblick i hur avräkningar, fördelningar, avtal och rättigheter ser ut på området.

Utbildningen avslutas med en frivillig övning som resulterar i ett diplom för genomförd kurs. Du har möjlighet att gå kursen dagtid eller kvällstid.

Obs! 20 deltagare per kurstillfälle – först till kvarn gäller! Så tveka inte att anmäla dig bums. Utbildningen är kostnadsfri.

Intyg
Utbildningen går under EUs förordning om Stöd av mindre betydelse. Beroende på företagsform så kommer ett intyg att mailas ut separat för digital underskrift.
Musiklyftets värdegrund
Våra kurser arbetar för jämställdhet, jämlikhet och inkludering och bygger på demokratiska grunder med respekt för alla som deltar. Samtliga deltagare och utbildare ska känna sig välkomna och trygga på våra kurser, enade kring kärleken till musiken. Vi tror på vänlighet, respekt och hjälpsamhet när det behövs.

Plats: Zoom, Stockholm
Datum: onsdag-torsdag 14-15 december 2022 18:00-22:00