Evenemang
Medlemskap
16 dec 16:00 En glimrande jul med Glimra
29 dec 20:00 Dekadensen och Novemberavtalet
26 jan 2024 19:00 De lyttas kapell
Höstkonsert 19/11
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Kabaret Pentakel Spektakel 10/12

Lördag 10 december 2022 20:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Solo-dansföreställning av Simon Rydén, Konsert av Clara Strauch, samt nummer med dem båda, och Open Stage på Bolagets Backroom.

PENTAKEL
Pentakel är ett nystartat scenkonstkompani som förenar teater, dans och musik på nytänkande och experimentella sätt, med en fot i det mystiska och en förkärlek till naturen. Vi vill kultivera en mer empatisk, hållbar och öppensinnad värld, och vi skapar ofta gränsöverskridande verk inom magisk realism.

Pentakel grundades av Clara Strauch och Simon Rydén, som möttes på Gotland i början av pandemin. Innan dess bodde de båda många år i New York, där Simon studerade dans på The Juilliard School, och Clara skådespeleri på NYU Tisch. Båda lämnade dock storstaden för att leva närmare naturen, och på den gotländska landsbygden drog de ett tarotkort för deras nya föreställning – och det blev Kung av Pentakel. Likt deras kreativa vision av att skapa scenkonst som förmedlar både miljötänk och spiritualitet är Pentakel en uråldring symbol som representerar både jordelementet och magi.

CLARA
Clara Strauch är en singer-songwriter och skådespelare som släppte sitt debutalbum "Persephone" 2018, och andra album "Jupiter" 2020. Hennes poetiska folk-pop inspireras av hjärtat, myter och mysticism, och hennes skådespelarbakgrund har influerat konserterna som ofta blir teatraliska vid pianot och orgeln. Hon har en roll i filmen "Bergman Island"; och hon har blivit nominerad för Outstanding Original Music i New York Innovative Theatre Awards; spelat sin solomusik på bl.a. Pustervik, Göteborgs Konserthus, Gotlandsmusiken; tonsatt och skådespelat på Romateatern, Västmanlands Teater; och hennes egenskrivna folkmusikal "Wayward Home" valdes ut till Musikalplattform på Spira och har satts upp i nordöstra USA. Hon är även röst- och meditationsguide, och har en BFA från NYU Tisch.
www.clarastrauch.com

SIMON
Simon Rydén är en dans och ljudkonstnär som använder masker, somatisk dramaturgi, rörelse och modulära synthar. Med ett kalejdoskopisk berättande och improvisatoriska föreställningar söker han sig ofta till gränslandet mellan abstrakt expressionism och berättande dansteater. Han är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan och har en BFA från The Juilliard School i New York. Simon har jobbat professionellt som dansare i Sverige, Österrike och New York. Han har jobbat med Fredrik Benke Rydman och dansat i föreställningar koreograferade av bland andra Roy Assaf, Jiri Kylian och Merce Cunningham. Och koreograferat i ett flertal egna projekt som har spelats på Gotland och i Sverige.
www.simondavidryden.com

Solo-dansföreställning av Simon Rydén, Konsert av Clara Strauch, samt nummer med dem båda, och Open Stage på Bolagets Backroom.

Med stöd av Riksteatern och Roxy.

När?
10 December 2022
20:00

Pris?
150kr

Var?
Bolaget - Visby
Stora TORGET 16, 621 56 Visby