Bergslagens Spektakelteater Presenterar

Korpspelen

I GAMMELBO

Premiär 28 juni 2022

Bergslagens Spektakelteater Presenterar

Korpspelen

I ÖSARHYTTAN

Premiär 27 juni 2020

Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Korpspelen av Bergslagens Spektakelteater

Tisdag 5 juli 19:00
Eventet är utsålt
Korpspelen var planerad att sättas upp redan sommaren 2020 i Ramsberg men pandemin har gjort att vi fått vänta. Föreställningen är en varieté med 22 scener och nästan 50 personer i ensemblen. Uppsättningen är den största Spektakelteatern hittills har gjort. Spelplats för föreställningen är Aerodromen som inte ligger långt från Gammelbo gård utanför Ramsberg i norra Lindesbergs kommun, en helt unik spelplats i ett gammalt segelflygshangar.

Om Korpspelen: Formen för föreställningen blir en blandning av dåtid, nutid och framtid, med mindre segment, blandad anakronistisk musik, i en slags varitéform. Scenografin blir delvis filmad så för första gången jobbar vi med rörliga bilder och bildmediet.

Föreställningen kommer handla om vad som är centrum och vad som är avkrok. Ramsberg har för nästan ett ögonblick sen varit fullständigt livsavgörande för Sveriges framgång och ekonomi. Ramsberg har precis som Bergslagen utgjort en mittpunkt, ett hjärta, ett centrum. Helt plötsligt är Ramsberg världens utkant. Och kommer framförallt fram i mediabevakning genom protester till exempel genom ”Biblioteksupproret” 2016. Vem och vad avgör vad som är mittpunkt och centrum? Kanske kommer vi i föreställningen fram till att Ramsberg är centrum i världen?

Många historiska personer passerar revy i föreställningen: Krister Klasson Horn af Åminne (rättshaveristen på Gammelbo gård), Bergsrådet Daniel Tilas, Lasse-Maja (vår första offentliga trans-person), Elsa Beskow och många fler.

Vi hanterar bergsbrukens framväxt, invandring av finnar, tyskar och valloner och dagens invandring. Vi berör industrialisering och biblioteksuppror. Det blir teater, film, rörelse, sång och musik i en svårslagen blandning. Vi kommer också ha en trio musiker som ackompanjerar föreställningen.

Spelplats: Det gamla flyghangaren Aerodromen i närheten av Gammelbo gård utanför Ramsberg, knappt 3 mil norr om Lindesberg.

Vägbeskrivning: Googla ”Gammelbo gård” (koordinater 59.771334, 15.382569). Från Gammelbo gård är vägen till Aerodromen ordentligt skyltad.

Varmt välkomna!!!

Läs mer på spektakelteatern.se

Avbokningsregler:
Köpta biljetter kan ombokas, i mån av plats, senast 24 timmar innan köpt föreställning. Återköp meges ej. Kontakta support@biljettkiosken.se för av- alternativt ombokning.
Vald föreställning:

Datum: tisdag 5 juli 19:00

Spelplats: Det gamla flyghangaren Aerodromen i närheten av Gammelbo gård utanför Ramsberg, knappt 3 mil norr om Lindesberg. Googla ”Gammelbo gård” (koordinater 59.771334, 15.382569). Från Gammelbo gård är vägen till Aerodromen ordentligt skyltad.

Biljettpris:
Ordinarie: 300 kr
Barn/ungdom under 15 år: 200 kr

Serviceavgift tillkommer.

I biljettpriset INGÅR fika under teaterpausen.