Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Föreläsning med Mustafa Panshiri

Onsdag 27 april 2022 18:00-19:00
Anmälan avslutad
Eventet har redan ägt rum...
Mustafa Panshiri sa upp sig från polisyrket 2017 för att på heltid resa runt i Sverige och träffa nyanlända för att prata om hur man blir en del av vårt svenska samhälle. Efter att ha besökt över 250 kommuner är han nu aktuell med sin bok 7 råd till Mustafa - så blir du lagom svensk i världens mest extrema land.

Jag heter Mustafa Panshiri och har tidigare arbetat som polis i Linköping. År 2015 tog Sverige emot 163 000 flyktingar varav 35 000 var ensamkommande ungdomar. En stor majoritet av dessa ungdomar var från Afghanistan och jag var vid den tidpunkten en av de få poliserna i Sverige med afghanskt ursprung. Så jag bestämde mig för att resa land och rike runt och träffa dessa ungdomar och berätta om vad det innebär att leva i sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige.

Anledningen till att jag vill prata om demokrati är att jag själv en gång i tiden inte visste vad det var. När jag som 11-åring kom till Sverige tillsammans med mina föräldrar och syskon från ett talibanstyrt Afghanistan fanns ordet demokrati inte min ordbok.

Idag, arton år senare har jag hunnit besöka mer än ett 250 kommuner och träffat tusentals ensamkommande ungdomar och nyanlända.