Evenemang
4 jul 19:00 Quilty duo
19 okt 19:00 WHITECHAPEL - West of Eden
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
VÄSEN

Torsdag 7 april 2022 18:30
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Väsen-Duo, Mikael Marin och Olov Johansson har efter 37 år av interaktion och turnerande förfinat sitt sound och sin scennärvaro till den grad att de idag är unika i sitt slag. Med sitt lekfulla och perfekta samspel verkar de trotsa fysikens lagar i vad som verkar vara en telepatisk kommunikation.

Musiken är intensiv och full av humor. De skapar sitt alldeles egna musikspråk som i sin dragningskraft är lika modernt som urgammalt. Med grunden stadigt förankrad i den traditionella uppländska musiken har de alltid tittat nyfiket på nya musikaliska mål.

Olov & Micke har spelat tillsammans sedan 1983 då de träffades på Oktoberstämman i Uppsala och upptäckte att de hade en stor gemensam repertoar och ett liknande sätt att spela. Det visade sig att Micke hade lärt sig av Ivar Tallroth i Uppsala och Olov hade lärt sig av Curt Tallroth i Harbo. De hade introducerats till den rika Bohlin/Tallroth-traditionen av de två bröderna. Olov & Micke började spela intensivt tillsammans och släppte sin första inspelning, "Det rister i Örat", 1985. De har spelat otroligt mycket tillsammans genom åren i Väsen. Nu ger de sig ut på äventyr bland gamla fina musiker, berättelser och traditionella låtar och samtidigt fortsätter de att bryta ny mark. De uppträder på en mängd olika stränginstrument, inklusive en silverbasharpa, oktavharpa, treradig Nyckelharpa.

Dörren öppnar 17:30
Konsert 18:30 - 19:20
I pausen säljer Björkeborg fika
Dans 19:45 - 21:45
Pris: 165 kr + serviceavgift