Amanda Ginsburg

Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Amanda Ginsburg

Torsdag 10 februari 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Amanda Ginsburg har vunnit Grammis för Årets jazz - för andra året i rad! Hennes karriär har de senaste åren gått spikrakt uppåt. Hon har synts och hörts bland annat i SVT Gokväll,
Allsång på Skansen, Doobidoo och har spelat över hela landet för tusentals åhörare.
Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen: Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.
Hösten 2020 släppte Amanda Ginsburg uppföljaren ”I de lilla händer det mesta”, ett album som nu är nominerad för Grammis kategorin i Årets Jazz.
Så här säger Amanda själv:
”Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.”

I samarbete med Musik i Syd, Älmhults kommun samt ABF

Auditoriet, Kulturcentrum
Vuxna: 150 kronor, pensionär och under 26 år: 100 kr, fri entré under 13 år.