Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Sånger av Paul McCartney och lite Beatles

Lördag 5 februari 2022 18:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Gullpojke i Beatles som efter dess splittring 1970 släppt minst 19 soloalbum. Dessutom ett tiotal med Wings samt några mer hemliga skivor under pseudonym. McCartney är utsedd till musikhistoriens mest framgångsrike låtskrivare av Guiness rekordbok, delvis grundat på samarbetet med John Lennon.

Om artisterna
Tore Sunesson, född och uppvuxen i Västra Torsås, började sin musikaliska bana i musikskolan i Alvesta kommun och på musiktillägget på gymnasiet i Växjö. Sedan bar det av till Göteborg för utbildning på musikhögskolan.

Tore har som sångare i Vokalkvartetten VOX turnerat i Sverige och Europa under över tjugo års tid. Han har sjungit nyskriven opera i Frankrike, Sånger från stormaktstidens ”tioitopplista” i Polen, Attackopera på kommunfullmäktige i Mellerud, viscabaret i Nybro. Han är solist i diverse oratorier runtom i kyrkor i Västsverige och sjunger visor och populärmusik. Tore är också pianist och skriver egna låtar. Som körledare har han dirigerat konserter tillsammans med Ola Magnell, Anna-Lotta Larsson med flera.

Nu är det dock dags att återvända till ungdomens musikaliska rötter och framföra ett program med sånger av Paul McCartney.
Tillsammans med sina barn Elias och Johanna Holmberg, på gitarr respektive viola kommer Tore att sjunga ett knippe av McCartneys mest finstämda och innerliga sånger. Från Beatlestiden sånger som Blackbird och Eleanor Rigby och från soloalbumen Jenny Wren, Teddy boy och hyllningssången till John Lennon, Here today.

-"Jag har gått igenom i princip hela låtkatalogen på hundratals sånger och omsorgsfullt valt ut de som passar mig och mina medmusikanter bäst. En del sånger kanske inte är så kända men en och annan hitlåt finns med. Den här gången blir det mest gitarrbaserade låtar åt det lugnare hållet. Nästa gång får det bli mera rock’n’roll", säger Tore.