Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Eva Blomquist-Bjärnborg och Marika Bjärnborg

Torsdag 28 oktober 2021 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Si God Afton och Godkväll!
Eva Blomquist-Bjärnborg och Marika Bjärnborg välkomnar er till en folkmusikafton torsdagen den 28 oktober kl.19.00 i Kulturkällaren Alvesta.

Eva blev riksspelman 1981 och tilldelades Zorns guldmärke 2015. Hon började spela fiol som barn och under Folkmusikvågen på 1970-talet gav hon många konserter och spelade in skivor med folkmusik från Småland. Genom åren har hon lärt många barn och ungdomar spela fiol på Alvesta musikskola och på folkmusikläger, och är nu pensionerad. Passionerat musicerar hon nu med liv och lust i ett flertal konstellationer, bland annat som spelledare för Skatelövs spelmanslag.

Marika är fiolspelman och folksångerska uppvuxen i Alvesta och som nu, efter många år i bland annat Dalarna och Stockholm, återvänt till Småland. Fiolen, sången och den svenska folkmusiken har alltid varit en självklar del i Marikas liv och hennes hjärta slår lite extra för vemodiga visor, melankoliska pollonesser och slingriga stämmor. Marika är utbildad musiker och pedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och jobbar nu som fiollärare på Alvesta Kulturskola.

Som efternamnen avslöjar är vi mor och dotter och har genom åren spelat mycket tillsammans. Ikväll bjuder vi på våra favoriter. Ni får höra allt ifrån sorgliga visor till sprittande glada polskor med tonvikt på låtar från bygden på fiol, viola och sång.

Kulturkällaren Alvesta, Allbotorget 6C.
Entré 80 kr. Arrangör Alvesta kommun.