Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Favoritsånger från Pippi, Emil, Madicken m fl. Filmmusik från Frost och Aladdin

Lördag 23 oktober 2021 13:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Stadsmusikkåren tillsammans med gästande barnkörer från kulturskolan bjuder på välkända favoritsånger från Pippi, Emil, Madicken och flera ur Astrid Lindgrens filmer.
Musikskatter signerade Ulf Björlin, Georg Riedel och Jan Johansson.
Sångerna är kryddade med kluriga och snillrika arrangemang för symfonisk blåsorkester som vävs ihop fint med barnkören. Arrangemangen skrevs för och uruppfördes av Göteborgsmusiken.
Det blir en konsert för hela familjen med 80-talet musiker och sångare på scenen, och utöver sångerna framförs storslagen filmmusik från Frost och Aladdin samt ett stycke med valthornssolo.
Hornsolist är Otilia Velle, ung lovande musiker från kulturskolan.
Dirigent: Leif Karlsson
Presentatör: Emma-Karin Rehnman


Om Västerås Stadsmusikkår
Västerås Stadsmusikkår är en ideell, fristående symfonisk blåsorkester med ca 40 blåsare och slagverkare, där såväl fritids- som yrkesmusiker delar intresset att musicera tillsammans på fritiden.

Musikkåren bildades 1988, och vår dirigent och musikaliske ledare är sen våren 2019 Leif Karlsson. Västerås Stadsmusikkår har under åren gjort ett stort antal konserter, marscher och invigningar, drygt 10 utlandsresor, spelat in tre skivor och vunnit SM för blåsorkestrar åren 1998, 2001, 2004.

Musikkåren är ansluten till Sveriges Orkesterförbund.

Om Leif Karlsson
Leif Karlsson är dirigent, konsulent och rådgivare med ett stort internationellt nätverk. Som dirigent arbetar han med: Luftförsvarets musikkorps, Förvarets musikkorps NordNorge, Norrlandsoperan, Jönköping sinfonietta, Wermland opera, Västerås Sinfonietta, Bodö Sinfonietta samt de flesta svenska orkesterföreningarna. Sedan 1991 är Leif Karlsson konstnärlig ledare för Norrbottens ungdomssymfoniker, Uppsala blåsarssymfoniker och sedan våren 2019 även för Västerås Stadsmusikkår.

Leif Karlsson är en av grundarna som 1978 skapade Kroumata. Sedan dess har han tillsammans med Kroumata rest världen runt för att sprida svensk kultur och framföra svensk musik. Solistuppgifter med bl.a Los Angeles Philharmonic, Berliner Symphoniker, WDR Rundfunkorchester, Singapore Symphony, Göteborgssymfonikerna, Islands Symfoniorkester, Kungliga Filharmoniska orkestern, Sveriges Radios Symfoniorkester och Lahti Symfoniorkester.

Sedan 1997 är Leif Karlsson och musikerna i Kroumata Kulturambassadörer och har tilldelats Positiva Sveriges Hederspris.
Leif Karlsson är i dag den ledande slagverkaren med historisk inriktning i Sverige. Han återfinns på inspelningar med Per Gross, Kerstin Frödin och deltar som musiker vid internationella statsbesök tillsammans med Kungen och Drottningen.
Leif arbetar nu som musikinspektör för Försvarsmusiken och är ledamot av Kungl. Musikaliska akademien.
Vald föreställning:

Plats: Carlforsska gymnasiet, Västerås
Datum: lördag 23 oktober 2021 13:00
Biljettpriser:
Ordinarie: 190 kr
Stödföreningsmedlem: 160 kr
Ungdom t.o.m. 16 år: 50 kr

Serviceavgift tillkommer.

Biljetter säljs även på plats från en timme före konsertstart.