Evenemang
11 dec 20:00 Mr Bo & The Voodooers
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Sisters of Invention

Lördag, 23 oktober 20:00-23:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Sisters of Invention är en svensk duo som utgörs av systrarna Malin och Karolina Almgren.
Under de senaste åren har de samarbetat med en rad kända musiker och artister. De har blivit hyllade i både Sverige och resten av Europa för sitt unika sound. 2016 vann Sisters of Invention Euro radio Jazz Competition i Amsterdam och 2017 mottog de Sveriges Radios pris Jazzkatten i kategorin "årets grupp"
De har komponerat en produktion för, samt turnerat med, det professionella storbandet Bohuslän Big Band. Sisters of Invention har släppt fyra kritikerrosade skivor, "Om & Om Igen" (2013), "Navigating" featuring Jonas Kullhammar (2015), " En rymd av färg" - Sisters of Invention & Bohuslän Big Band (2017), SOL (2018).
Sisters of Invention´s duo-repertoar är ett avskalat koncept där systrarna ger sig själva mer plats som improvisatörer och instrumentalister. Sättningen består till grunden av trumset och saxofon, detta toppas sedan med sång, loopar och sampling-pad. Musiken kan beskrivas som färgstark och svängig samtidigt som den är poetisk och sårbar. Fokus ligger på starka melodier och rytmer, som lyssnare kan du förbereda dig på att bli överraskad av den variation av ljud och stilar som denna duo kan frambringa. Musiken är modern och fräsch, en mix av olika känslor och genres, och alltid med en personlig prägel.

Mer info via
Plats: Kulturkällaren, Alvesta
Datum: lördag, 23 oktober 20:00-23:00
Dörrar kl. 18.30. Showtime kl. 20.00

Pris:
Ordinarie: 200 kr

Serviceavgift tillkommer.