Evenemang
10 okt 19:00 Thomas Backman
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Suranjana Ghosh & Teental på Aoseum

Lördag 9 oktober 2021 19:30-21:30
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Suranjana Ghosh & Teental feat. Jonas Knutsson - indisk fusion.
Suranjana Ghosh är en av få professionella kvinnliga tablaspelare. Hon har samarbetat med många olika musiker genom åren och nu har hon bjudit in den mångfacetterade saxofonisten Jonas Knutsson, att spela med sin grupp Teental. Jonas Knutsson rör sig fritt och obehindrat mellan olika traditioner som folkmusik, jazz och klassisk indisk musik.
Teental bjuder på en fördjupad upplevelse av sånger, rytmvariationer och klanger från Västbengalen som i sin tur möter den västerländska musiktraditionen. Fusion i dess rätta bemärkelse, där egna kompositioner och melodier undersöker gränslandet mellan modern och traditionell instrumentalmusik.
Jonas Knutsson är en genuint nyfiken global upptäcktsresande i musik, alltid öppen för improvisation vilket i sin tur skapar en sällsynt blandning av nya musikaliska uttryck. Den indiska musiken bygger mycket på improvisation över en skala, så det kommer gnistra från scenen av unika uttryck denna konserten. Vi får uppleva nyskrivna kompositioner med ursprung i en månghundraårig musiktradition, där influenser från svensk folkmusik, klassisk musik och tempelmusik har satt sina tydliga spår. Meditativt, improviserat och traditionellt.
• Suranjana Ghosh: tablas • Jonas Knutsson: saxofon • Emil Ingmar: piano • Max Åhman: gitarr • Jonas Landahl: slagverk

Showtime 19.30
Entre´250 kr. Medlemmar i Blue Bird och Aoseums Vänner betalar 200 kr.