Evenemang
24 apr 19:00 CSW - DJ TBA
27 apr 19:00 Salsa VS. Swing - CHICAGO goes PALLADIUM!
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Skivreleasekonsert - Mimmi And The Original Blue - "excuse me, but this is my place!"

Lördag 18 september 2021 16:00-18:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
“Mimmi And The Original Blue” släpper sitt efterlängtade debutalbum “excuse me, but this is my place!”. Melodisk jazz och blues enligt konstens alla ickeregler. Det firas med en corona-anpassad releasekonsert på Chicago, Hornsgatan 75, Stockholm.

Skivan spelades in under mars månad 2021. Det var ett sätt för musikerna att hålla kreativiteten vid liv och hoppet uppe trots en massiv nedstängning av Stockholms livescener i sviterna av coronapandemin. Tanken runt albumet var att fånga rösten av en svunnen tid och hylla de stora musikerna och kompositörerna som var pionjärer i denna improviserade konstform. Men samtidigt att bidra med något ”nytt” och unikt i dessa moderna tider.

Mimmmi and the Original Blue tog form under våren 2019 och är ett udda gäng med själ och hjärta i den amerikanska musiktraditionen från 30- och 40-talets danshallar och nattklubbar. Repertoaren sträcker sig över både känd men också mer sällsynt swing, blues och jazz. Storheter som Billie Holiday, Marie Bryant, Louis Armstrong, Duke Ellington, Lester Young, Count Basie, Bessie Smith bland andra får anses som vägledande inspiratörer.

Erik Tengholm, trumpetare och musikalisk ledare, behöver i jazzkretsar inte någon närmare presentation, här har han samlat några av de starkast lysande unga jazzstjärnorna; på tenorsaxofon och klarinett - Björn Bäckström, piano - Jonny Ek, kontrabas - Johan Tengholm och på trummor - Oscar Johansson Werre. Med en röst och frasering som berör, vokalist är Mimmi Gunnarsson. Relativt okänd i musiksammanhang men mer känd som världsberömd jazz- och lindy hop dansare. Pandemin till trots har bandet skapat ett renommé och de har hållit sig relevanta genom musikvideosläpp och streamade konserter.




Antal besökare är begränsat till 50 (först till kvarn). Vi kommer att erbjuda sittplats för alla. Observera att detta är i första hand en konsert och ingen danstillställning.



Plats: Chicago, Hornsgatan 75, Stockholm
Datum: lördag 18 september 2021 16:00-18:00 (två set med en paus)

Pris: 150kr
100kr (studenter, pensionärer, arbetslösa etc.)