Evenemang
22 sep 12:00 DIGIBRUNCH
4 okt 12:30 Innovationskraft för ett bättre samhälle
6 okt 09:15 Problemförståelse leder dig till rätt lösning
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
FORSKARLUNCH Brott och otrygghet

Måndag, 13 september 12:00-13:00
Anmälan avslutad
Eventet har redan ägt rum...
En strategi för kunskapsbaserat förebyggande arbete

Om behovet av kunskapsbaserat brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Inom polisen och kommunerna, men även inom annan verksamhet. Hur kan forskningen komma till användning och vilka förutsättningar behöver de brottsförebyggande och trygghetsskapande praktikerna?

Peter Lindström som ger oss svaren och en strategi för kunskapsbaserat förebyggande arbete är professor i kriminologi vid institutionen för polisiärt arbete och föreståndare för Centrum för polisforskning och utveckling. Han har också erfarenheter från arbete som kriminolog vid Polismyndigheten, polisregion Stockholm. Peter har tidigare varit ämnessakkunnig på Justitiedepartementet och enhetschef på Brottsförebyggande rådet.

DATUM måndag den 13 september
TID föreläsning kl 12.00-12.45
digitalt mingel kl 12.45-13.00
FÖR VEM alla intresserade
PLATS alla deltar på distans
KOSTNAD Ingen, men anmälan krävs.
ANMÄLAN på videum.se/biljettkiosken senast den 9/9.
Länken skickas till din e-post senast på morgonen den 13/9.

EFTERSNACK OCH NÄTVERKANDE
Saknar du snacket och nätverkandet efter forskarluncherna? Vi bjuder in till ett kort digitalt eftersnack - en plats för alla oss som vill dela tankar kring föreläsningen eller bara vill säga hej till andra deltagare.

Häng på! idéer föds där människor möts

OM FORSKARLUNCHERNA Ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéuniversitetet. Forskare, lärare och studenter, företag i Videum
Science Park samt all intresserad allmänhet bjuds in till aktuella forskningsföredrag. Syftet är att ge uppslag till nya intressanta samarbeten mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor.