Events
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Samtal med Stina Ekblad | Talk with Stina Ekblad

Thursday July 1 2021 13:00
This kiosk is no longer open
Eventet har redan ägt rum...
”Man glorifierar gärna, romantiserar eller talar om närvaro, inlevelse, liv och naturlighet. Jag känner numera en styrka i att renodla det jag håller på med. Jag har sett kyligt på mitt yrke och därför har jag stått ut, för det är krävande.” Så sa Stina Ekblad till SvD när hon fick Thaliapriset 2006, och genom åren har hon fått flera andra tunga priser, och medverkat i en lång rad produktioner inom radio, tv och film. Varvat Dramaten med Wallander och blivit Guldbaggebelönad för insatserna i Mai Zetterlings Amorosa och Bo Widerbergs Ormens väg på hälleberget och arbetat med flera andra av våra största regissörer. Till exempel Gunnel Lindblom, Jan Troell – och Ingmar Bergman, i Dramatens uppsättning av Yukio Mishimas pjäs ”Markisinnan de Sade” och i Fanny och Alexander.

För Fanny och Alexander handlade det om bara en inspelningsdag, som hon beskriver som totalt okomplicerad. ”Han sa: 'Kan du klippa av dig håret, raka bort ögonbrynen och färga håret svart?'. Sedan fanns det inte så mycket mer att säga – han hade ju valt mig till rollen och jag förstod vad han ville åt.” Hör Stina Ekblad berätta mer i ett samtal om livet som skådespelare.

______________________

Meet the actress Stina Ekblad who throughout her 45 years within film and theatre has managed to keep an unique integrity and still enjoy a wide popular appreciation as an artist. In a talk with Jonas Holmberg she will share her experience of working together with Bergman in Fanny and Alexander and about her life as an actress.

Plats: Bergmancenter utomhusscen, Fårö
Datum: Thursday July 1 2021 13:00

På svenska | In Swedish
Ca | Approx. 60 min

Pris:
Ordinarie: 150 SEK
Ungdom t.o.m. 26 år: 120 kr