Biljetter

Här köper du enkelt biljetter till evenemangen i Kosta.

Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Guidad hyttvisning

Måndag, 28 juni 10:00-16:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Välkommen till Kosta Glasbruk

På vårt glasbruk i Småland har du möjlighet att uppleva Kosta Bodas och Orrefors glasproduktion på nära håll. Hyttan är vanligtvis öppen året runt och du är varmt välkommen in på ett besök för att beskåda en gammal svensk hantverkstradion och ett verkligt hantverk direkt på plats i Sveriges numera äldsta verksamma glasbruk.

I skenet från de varma ugnarna kan du följa tillverkningen och se den glödande glasmassan ta form. Glaset gjuts i form eller munblåses, för att sedan kylas och slipas. En del glasföremål målas också i vårt måleri.

På Kosta glasbruk har några av Kosta Bodas färgstarka formgivare sina ateljéer. Här verkar bland andra Bertil Vallien, Lena Bergström och Kjell Engman i nära samarbete med hantverkarna i hyttan.

På bruksområdet hittar du även vår utställningshall, Kosta Boda Art Gallery. Där har du har möjlighet att se aktuella utställningar. Här finns även en fabriksbutik för Kosta Boda och en för Orrefors.

GUIDADE VISNINGAR
I en guidad visning ingår en presentation av glasbruket och ett besök i hyttan. Du får lära dig allt om glastillverkning och hur det går till att blåsa glas.
Valt datum:

Plats: Kosta Glasbruk, hyttan, Kosta

Vuxen: 70 kr
Barn/ungdom 4-18 år: 30 kr
Barn under 4 år: 0 kr (men måste bokas)