Evenemang
10 maj 19:00 Marie Bergman & Lasse Englund
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Karin Boye - Vapenlös

Torsdag, 18 mars 19:00
Förköpet stängt
OBS! Inställt!


26 oktober år 1900 föddes diktaren Karin Boye.
Karin Boye – Vapenlös är en musikalisk hyllning till denna tidlösa, modiga och innerliga poet som föddes för 120 år sedan.

Möt Boye och hennes diktning i nya innerliga och pricksäkra musikaliska tolkningar av Petra Haraldson, piano/sång, och Camilla Åström, dragspel/sång. Ett personligt urval med en stark ådra av både vemod och mod. Musiken och sången ackompanjerar, förstärker och tillför helt nya och överraskande dimensioner till texternas redan kraftfulla uttryck. Konsertprogrammet innehåller tonsatta dikter, berättelser och brev; texter av och om Karin Boye.

Karin Boye berör. Hennes poesi känns märkligt aktuell i vår tid. Inte sällan handlar den om hur lika vi människor egentligen är, om att vi i grunden delar samma existentiella villkor. Dikter om förundran, rädslor, längtan, mod och trots. Dikter om träd och stjärnor. Tidlöst vemod, passion och hopp. Alltid med en starkt och djupt klingande, egen ton.

Musiken är nyskriven och framförs av Camilla Åström (Kaja, Visor för frågvisa m.fl.), dragspel och sång, och Petra Haraldson (Petra Haraldson Trio), piano och sång.


Plats: Urshults hotell, Urshult
Datum: torsdag, 18 mars 19:00
Biljetter på plats från 18:00

Pris: 195 kr