Evenemang
17 okt 14:00 Firma Masker & Magi
Medlemskap
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
TRIO - Dans, Cello & Visor i Kultudralen

Fredag, 14 augusti 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
TRIO
19:00 den 14 Augusti i Kultudralen.
St. Nicolai Ruin i Visby.
◥✥◤ ◥✥◤ ◥✥◤ ◥✥◤ ◥✥◤

TRIO är en Corona-klok dansföreställning och musikkonsert i Kultudralen. Det är ett konstnärligt möte mellan dansaren Simon Rydén, cellisten Johannes Rydén och sångerskan Sofia Lilja.
Musik för solocello av Joseph Dall’Abaco och Domenico Galli som blandas med skandinaviska folkliga melodier och texter av bland annat Dan Andersson och Gustav Larsson.
Musiken möter nutida dans av Simon Rydén.

* * * * * * * * * *

Kultudralen är en fantastisk plats för ett sådant möte. Med underbar akustik och vindens sus genom valven och solnedgången genom västfönstret så är det som en utomhuskonsert fast med tak över huvudet.
Föreställningen följer folkhälsomyndighetens råd och restriktioner. Det finns därför max 50 biljetter att köpa.


* * * * * * * * * *


Simon Rydén är dansare och koreograf från Stockholm som flyttade till Gotland i maj. Han är intresserad av att hitta nya sätt för dans som att utvecklas. Han är framförallt intresserad av vad han kallar för "möten". Möten med nya platser, andra konstformer och konstnärer. Simon har jobbat professionellt som dansare i Stockholm och Österrike och han är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm samt på The Juilliard School i New York.

Johannes Rydén är cellist och bror till Simon. Han studerade vid Kungliga Musikhögskolan 2013-2018. Han är bosatt i Stockholm där han frilansar som cellist i olika ensembler och orkestrar.
Tillsammans med accordionisten Milan Rehak är han ena halvan av duon Rydén & Rehak som var finalister i kammarmusiktävlingen ”Ung och Lovande” 2019.

Sofia Lilja är sångerska med en lång erfarenhet av spännande möten. Som folksångerska har hon kulat i Blå hallen, representerat Sverige i Kinas motsvarighet till Eurovision, Guanxi Folk song festival, uppträtt i medeltida slott i Wales och i större konserthus i Minsk och Zagreb. Numera har hon slagit sig till ro på Gotland och sjunger mest i öns kyrkor.

120 kr ordinarie
100 kr Roxymedlemmar
Inte medlem?
I nästa steg kan du enkelt bli medlem och få din medlemsrabatt redan nu!