Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Pelle Erövraren

Fredag 27 mars 2020 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Pga läget i samhället så blir vi tyvärr tvungna att ställa in alla föreställningar av Pelle Erövraren.
Mer info kommer och du som köpt biljett kommer att kontaktas.
Estetiska programmet på Katedralskolan i Växjö ger Pelle Erövraren, en musikal med stark berättelse, vacker, medryckande musik och storslagna koreografier.
Över 60 personer finns med i ensemblen, på scen med sång, skådespeleri och dans, och vid sidan av scen i form av en levande orkester.

I musikalen Pelle Erövraren får vi följa Pelle och hans far Lasse på deras resa från 1800-talets Sverige till Stengården i Danmark. Hoppet i det nya landet försvinner emellertid snabbt. På Stengården lever folket i misär. Arbetarna jobbar som slavar under hemska förhållanden medan godsägaren Herr Kongstrup lever i överflöd.

Godsägarens förlängda armar Förvaltaren och Lantbrukseleven styr folket och gården med järnhand, deras ord är andras lag. Den som sätter sig upp mot reglerna får stå sitt straff. Trots hemska förhållanden finner Pelle flera nya vänner på gården och även om flera drömmar går i kras finns hoppet kvar om ett bättre liv.

Musikalen Pelle Erövraren är en historia om makt, frihet, rättvisa, om människors kamp för ett bättre liv och om en längtan efter att bryta sig loss från en tillvaro kantad av förnedring och förtvivlan, om att bli fri.
Vald föreställgning:

Plats: Växjö Konserthus, Växjö
Datum: fredag 27 mars 2020 19:00
Pris:
Ordinarie 150 kr
Ungdom 7-19 år 80 kr
Barn 0-6 år gratis

Serviceavgift tillkommer.