Evenemang
Medlemskap
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Emilio Estrada och Gotlands Balalajkaorkester

Lördag, 1 februari 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Efter de framgångsrika februarikonserterna med bl.a Olga Sjisjkina, Henning von Schulman, Eric Bibb, Morgan Ågren, Gustaf Hielm och Svante Henrysson är det nu dags för violinisten Emilio Estrada att gästa Gotlands mesta och bästa balalajkaorkester.
Sedan ett decennium har Emilio Estrada sitt hem i Visby. Han är uppväxt i en musikerfamilj i Kubas tredje stad Camaguey. Redan som nioåring blev han antagen till musikutbildning på exklusiva Escola Nacional i Havanna. Första pris en nationell musiktävling gav honom ett stipendium för vidare studier i violin i Odessa, dåvarande Sovjetunionen. Efter studier i Odessa och Kiev, där han också bildade familj, pendlade Emilio mellan Ukraina och Kuba. Då var han anställd i Filharmonin och på konservatoriet i Havanna. Till Sverige kom Emilio 1991.
Emilio har en gedigen musikalisk bakgrund och är verksam inom en rad genrer, från klassisk musik, folkmusik, jazz och improvisationsmusik. Med sin fiol har han besökt konsertscener världen över. Och nu är dags för honom att spela upp som solist i vår egen balalajkaorkester! Musik av alla de slag blir det, alltid lekfullt och virtuost utförd och med mycket gott humör.
Hör Emilio och Gotlands balalajkaorkester på St Hans skolan lördag 1 februari kl 19.00.

Ordinarie biljettpris: 200 kr
Roxy medlem: 150 kr
Inte medlem?
I nästa steg kan du enkelt bli medlem och få din medlemsrabatt redan nu!