Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
VäxjöAlvesta Jazzdagar: Almaz Yebio +försmak

Söndag, 20 Oktober 18:00-21:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
18.00 FÖRSMAK: Jakob Möllerström Trio Maximus
19.00 ALMAZ YEBIO: Almaz Yebio twist’n’shout bildades 1996, i år blir det 20 år sedan! Äntligen blir det en återförening. Nu med mer fokus på eget material.
- Vi skriver alla nytt till bandet och tar med oss de låtar som överlevt tidens tand sen sist, säger Almaz.
Efter några års intensivt arbete med gruppen fram till millenieskiftet, har alla fyra meriterade musiker gjort andra saker på olika håll under några år.
– När vi startade provade vi material, både andras och eget, och utforskade sättningens möjligheter och begränsningar. Vi spelade en hel del konserter, och vår pulsslagturné år 2000 tog oss runt om i landet. När vi sågs för ett par månader sen insåg vi att det var över 20 år sen vi startade gruppen. Med så många erfarenheter rikare, i musiken och livet i övrigt, var det ingen tvekan; klart vi ska spela ihop igen, säger Almaz.
”Almaz Yebio mottog Jazz i Malmös hedersutmärkelse GULDNÅLEN, för 2013, med motiveringen; Med en röst som värmer, improviserar, svänger, leder, överraskar, utbildar och uttrycker har Almaz Yebio gjort våra musikupplevelser både rikare och mera generösa.
”När gränsen mellan utövare och publik suddas ut blir konsten angelägen och levande. Detta bor i Twist’n’Shout/ Jacob Karlzon, pianist
Line Up: Karl-Martin Almqvist (träblås), Mattias Hjorth (kontrabas), Peter Nilsson (trummor), Almaz Yebio – sång.

Doors open: 17.30
Entré 200 kr.
Unga/stud. 18-26 år 150 kr.
Under 18 år = gratis.