Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Skandiaorgeln ljuder igen - 12:00

Fredag, 13 September 12:00
Anmälan avslutad
Eventet har redan ägt rum...
Föreningen Skandiaorgeln presenterar: Richard Hills (GB) “Hands Across the Sea - The Art of the Unit Organ”

Richard Hills är en av världens främsta biograforganister, men han behärskar båda idiomen lika bra och räknas även som en framstående utövare på traditionella kyrkorglar.

Under studietiden var han ”Organ Scholar” vid Exeter College i Oxford och han har tjänstgjort som uppskattad kyrkomusiker på olika platser, bl.a. i Portsmouth Cathedral och i Westminster Abbey. 2010 utnämndes han av The American Theatre Organ Society till ”Organist of the Year”.

Richard Hills har framträtt som organist och föreläsare vid ett flertal konserter och radio- och TV-utsändningar. Han har även gjort flera skivinspelningar. Ett bevis på hans mångsidighet är att BBC 2013 bjöd in honom att spela en konsert med populärmusik på den stora orgeln i Royal Albert Hall inom ramen för den prestigefyllda serien BBC Proms Concerts.

Skandiaorgeln är Sveriges enda spelbara biograforgel. Den beställdes av Svensk Filmindustri från den ledande tillverkaren av biograforglar, The Wurlitzer Organ Co i USA, och installerades 1926 på Skandiabiografen på Drottninggatan i Stockholm. Med sina färgrika klanger, många slagverk och skojiga ljudeffekter blev orgeln snabbt uppskattad av biografbesökarna och den användes långt in på 1940-talet, trots att ljudfilmen för länge sedan gjort sitt intåg. Orgeln är sedan några år restaurerad till originalskick och står i KTH:s Reaktorhall R1.


Programmets längd: ca 1 timme
Sista insläpp: 10 minuter före resp. föreställning

Plats: KTHs Reaktorhall R1 i Stockholm
Adress: Drottning Kristinas väg 51
T-bana: Tekniska Högskolan

Fri entré, men begränsat antal platser. Boka därför biljett här. Max 4 biljetter/bokning.

Biljetter som inte checkats in senast 10 minuter före respektive konsert kommer att erbjudas till eventuella köande vid dörren.

Denna bokning gäller föreställningen kl 12:00.
För att boka till föreställnigen kl 15:00, klicka här.