BILJETTER 2019

Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Flerdagarskurs - Instrumental

Tisdag-Torsdag, 23-25 Juli
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
I år finns återigen den fantastiska möjligheten att tjuvstarta Korrö Folkmusikfestival med att delta i en av våra flerdagarskurser (tis-tors). Vare sig du vill spela, dansa eller sjunga finns här något för alla som vill fördjupa sina kunskaper inom folkmusiken. Korröfestivalen och Studieförbundet Bilda hälsar dig hjärtligt välkommen!


Redan på 70-talet var Pelle Björnlert aktiv inom folkmusikrörelsen då han, inspirerad av spelmannen Bengt Löfberg, lade grunden för sitt intresse för östgötsk och småländsk folkmusik. En repertoar som varit helt central för honom sedan dess. Själv säger han att hans strävan är att "spela en dansant, livfull och variationsrik musik". I samarbete med Gamleby Folkhögskola.

Uppvuxen bland spelande, sjungande och dansande släktingar började Karin Wallins intresse för folkmusiken tidigt. Sin främsta övningen fick hon under sin fars, Börje Wallins, danskurser runt om i Norden då hon flera timmar i sträck bjöd på solospel och växte in i rollen som dansspelman. Karin spelar framförallt skånska låtar på fiol men skriver även egen musik i traditionell stil. Mycket och gärna spelar hon med omstämd fiol för att få fram stora och härliga klanger, precis som många gjorde förr, för att som ensam spelman nå ut och höras i danssorlet.

Ånon Egeland är en av Norges mest kända spelmän och har ett sväng som är få förunnat. Hans personliga spelstil har lyst igenom sen han skivdebuterade 1977, och sen dess har han medverkat på dussintalet album tillsammans med Skandinaviens vassaste folkmusiker. Repertoaren och spelstilen präglas av traditionen kring sydnorska Agder.

Teknisk Information gällande våra flerdagarskurser:

VAR
Undervisning DANS - Rävemåla Bygdegård samt Allhallen, Rävemåla.
Undervisning VOKAL - Rävemåla Skola
Undervisning INSTRUMENTAL - Rävemåla Skola.
Lunch - Rävemåla Skola
Middag, camping och vandrarhem - Korrö Hantverksby
Rävemåla är beläget ca 9 km SÖ om Korrö.
Samåkning mellan Korrö och Rävemåla.

DATUM/TIDER
Måndagen den 22 juli är det frivillig samling, fika och uppstart kl 19. [Korrö]
Tisdag-torsdag den 23-25 juli är det undervisning kl 9-16.30. [Rävemåla]
Torsdag-lördag, 25-27 juli är de huvudsakliga festivaldagarna (Festivalpass samt entré till tisdagens och onsdagens konsert och danskväll ingår i deltagaravgiften)
Söndagen den 28 juli är det Spelmansstämma i Älmeboda Hembygdspark (Ligger i Rävemåla)

PRIS
Kurserna kostar 2350 SEK/styck. Då ingår mat (lunch+middag per undervisningsdag plus kaffe) undervisning samt festivalentré för tis-lör till Korröfestivalen. Boende ingår inte.

BOENDE
Följande boendealternativ finns:
Eget tält - Området ligger precis bakom Herrgården och man har nära till dusch/toa/bastu samt bryggan i ån. Här finns även ett enkelt servicetält med bord, stolar, kylskåp och vattenkokare. Man kan bo kvar över hela festivalen och det kostar 300 kr per person från MÅN - SÖN. Tillägg för tältplats 300 kr per tält tillkommer.
Husvagn/Husbil (begränsat antal platser, el ingår i priset. OBS Det är inte tillåtet med gasol i husvagnar/husbilar så lämna tuben hemma). Dusch och bastu finns i Korrös faciliteter. Området är inte jättestort men ett fåtal fordon går att få dit. Samma avgift här per person men med ett tillägg på 600 kr för husvagnen/husbilen. Gäller mån-sön.
Engångsgrillar, spritkök och gasolkök är förbjudna på området och vi hänvisar till servicetältet. Dusch och bastu finns i Korrös faciliteter.
Vandrarhemsrum/del i rum Vill man bo mera bekvämt finns det vandrarhemsrum/del i rum att hyra, dock ej över festivalen. Angående masslogi så finns det tyvärr inte tillgång till lokaler som går att använda för detta. Sängplats kostar 350 kr/natt. OBS Gäller endast mån-tors! Eventuella lediga platser tors-lör anslås senare. Maila dina boendeförfrågningar till kurser@korrofestivalen.se.

ANMÄLAN
Du köper helt enkelt din kursbiljett här. (glöm inte att fylla i mat-preferenser!).
Biljetter återköps ej, men du kan sälja vidare om du inte kan gå sen. Finns egentligen inget sista datum för anmälan/biljettköp och det finns ingen kölista så när biljetterna är slut så är dem.

STUDERANDE
För dig som är studerande så finns det fem stycken biljetter per kurs till ett lägre pris. Först till kvarn gäller och du ska vara studerande både före och efter sommaren.

NOTER Både spelkurs och vokalkurs sker på gehör, inga noter kommer att samlas in och delas ut efter kursslut.

Vid frågor om kursen, hör av er till kurser@korrofestivalen.se

Korrö hantverksby
Tisdag-Torsdag, 23-25 Juli

Pris 2350 kr
Studerande (max 5 st tillgängliga): 500 kr rabatt