Evenemang
27 Maj 12:00 Forskarlunch - Öka värdet på din fastighet
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Mötesplats framtiden - 90 minuter om musik utan gränser

Torsdag, 23 Maj 15:00-17:00
Anmälan avslutad
Eventet har redan ägt rum...
Välkommen att möta personer med kunskap om, och med starka känslor för, musik. Musik som omger oss i vardag och till fest, som skänker njutning och väcker ilska, toner som ger oss ro, inspiration och sinnesfrid.

Vi får en exposé av det som sker på institutionen för musik och bild på Linnéuniversitetet. Vi törs lova att här sker ett arbete som i flera avseenden är oerhört spännande och säkert okänt för många av oss.

Karin Hallgren är vår huvudtalare när vi ses på Mötesplats framtiden för andra gången. Karin är professor i musikvetenskap och disputerade vid Uppsala universitet år 2000. Under de senaste åren har hon medverkat i Kungliga Musikaliska akademiens projekt Levande musikarv, med ett antal biografier kring tonsättare och musiker, framför allt från 1800-talet.

Magnus Jakopsohn hann inte arbeta många år som heltidsmusiker innan han tvingades göra ett uppehåll på sju år och beslöt rikta om sin repertoar till att innefatta de mindre sammanhangen. Kammarmusiken blev ett varmt intresse och han har alltsedan dess arbetat mycket med operasångerskor och violinister.

Tuva Klinthäll är programutvecklingschef på P4 Kronoberg, tidigare producent för Klassisk Morgon i P2. SR Kronobergs uppgift är att vara trovärdig och opartisk samt oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen. Vi får del av Tuvas syn på musiken i P4 Kronoberg.

Videums styrelseordförande Lena Wibroe delar vid detta tillfälle ut Linnéakademien forskningsstiftelses stipendium.

TID och DATUM klockan 15.30-17.00 torsdag den 23 maj
kaffe och smörgås serveras klockan 15.00-15.30
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 20 maj via videum.se/biljettkiosken