Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Fatima Bremmer - Ett jävla solsken

Tisdag 4 december 2018 18:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Fatima tilldelades Augustpriset 2017 för Ett jävla solsken. En biografi om Ester Blenda Nordström i kategorin Årets svenska fackbok. Motiveringen löd: Ett levande porträtt av en tid och av en person, som var undersökande journalist, äventyrare, barlejon, med en livslång förbjuden kärlek till en annan kvinna. En bok om att skriva och leva till varje pris.

Fatima är journalist och författare. Hon har bland annat arbetat på Aftonbladets Kvinna-redaktion och Svenska Dagbladets kulturredaktion. 2011 utkom hon med den uppmärksammade boken ?De sista tanterna?, ett kulturhistoriskt porträtt över den svenska tanten.
Ett jävla solsken biografi om Ester Blenda Nordström
Ester, ofta kallad Essan, växte till en början upp på familjens gård Ryafors (strax utanför Ljungby i Småland), och i lägenheten på Kungsholmsgatan 7 i Stockholm
Småland var den plats Ester Blenda alltid kallade sitt barndomshem. När Ester var 8 år och utbyggnaden av järnvägsnätet möjliggjorde snabbare transporter köpte hennes pappa en tomt utanför Lagan där han lät bygga Villa Åbyfors, en kraftstation och drog fram el till huset. Ester älskade livet på Åbyfors.


Boka på Biblioteket eller här online. Det går bra att betala med Swish, internetbank eller kort.
Platserna är begränsade så boka i tid.




Plats: Lagans bibliotek, Ljungby
Datum: tisdag 4 december 2018 18:00

Pris: 40 kr