Evenemang
Medlemskap
11 jan-1 jul Swingdanskortet Vår 2024
31 maj 19:00 Visor på Börs
1 jun 18:00 SWÄRTA
1 jun 19:00 Visor på Hantverkshuset
2 jun 16:00 NOTE 2/6
13 jun 19:00 Gotlands Jazztrio
9 jul 20:00 Sång och cello med hemlig gäst
17 jul 20:00 Joel Lyssarides trio
21 jul 20:00 Saskia Kvartett
22 jul 20:00 Romeo & Julia Kören, Händel with Care
24 jul 16:00 Festivasten 2024
26 jul 20:00 Partita och den blå klänningen
27 jul 20:00 Riltons Vänner
29 jul 20:00 Romantiskt för cello och piano
31 jul 20:00 Agneta Eichenholz och Roland Pöntinen "En galen kväll på operan"
4 aug 20:00 Sällsynt(a) sköna sånger
6 aug 19:00 FJK på Visby Börs
17 aug 15:00 Visby festivalen
30 aug 20:00 Björn Persson Bluesband med Clas Yngström
EMIL JENSEN - ST.NICOLAI - EMIL JENSEN - ST.NICOLAI - EMIL JENSEN - ST.NICOLAI -
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Emil Jensen

Lördag 16 juli 2016 19:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu.
När samhällsklimatet kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sina hyllade skivor, böcker, tankar för dagen i radio och framför allt från scener runt om i hela Sverige.

Emil har spelat in sina två senaste skivor i Viklau på Gotland med Tobias Fröberg som producent. Men genom hela Emils artistkarriär har Gotland haft en speciell betydelse. Under ett par år var han till och med bosatt på ön och fortfarande bor han i omgångar på Gotland och Fårö när han inte är på turné. Emil skriver mycket av sina låtar och material till sina föreställningar när han är på Gotland. När Emil hade flyttat tillbaks till fastlandet och kom tillbaka till Visby för sin första spelning på ön efter flytten, stod det i tidningarna att; "Gotlands adoptivson är tillbaka!"
- Skönt att min kärlek till ön verkar vara besvarad. Och kul att kunna bli så accepterad i en ny stad! säger Emil själv om relationen till Gotland och Visby.

Efter succéföreställningen ?Om du inte står för något faller du för allt? som gick för utsålda hus förra året, är Emil tillbaka med sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik, och gör några få exklusiva konserter och föreställningar under sommaren 2016.
Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar han ingen oberörd. Emil tar sig an svåra ämnen som de flesta duckar för, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar ? oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hissnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

Under åren har Emil fått en mängd priser och utmärkelser för både sin musik och gärning, som Hoola Bandoola-priset till Björn Afzelius minne och Gustaf Frödings lyrikpris. Han har också fått en rad miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för sitt solidaritetsarbete.

Under våren 2016 släpper Emil Jensen en ny EP och under hösten kommer ett nytt album.

Emil Jensens framträdanden har rosats med idel lovord från recensenter och publik och när han erhöll Frödingpriset löd motiveringen;

Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk . Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.

Kulturföreningen Roxy i samarbete med United Stage Artist presenterar

EMIL JENSEN
lördag 16 juli
kl. 19.00
St. Nicolai Ruin
Visby

Pris: ordinarie 320kr + serviceavgift
medlem i KF Roxy 295kr + serviceavgift
Inte medlem?
I nästa steg kan du enkelt bli medlem och få din medlemsrabatt redan nu!