Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Seminarierpass universell design & välfärdsteknologi

Måndag 19 oktober 2015 09:00
Anmälan avslutad
Eventet har redan ägt rum...
Varmt välkomna till detta seminarierpass och utbildningstillfälle med inriktning på universell design och välfärdsteknologi.

Föredragshållare är;
Finn Petrén är ordförande i föreningen
Design for All Sverige, tidigare (2007-2013) President i EIDD Design for All Europe, arbetar med design på strategisk nivå och har föreläst i mer än trettio länder i och utanför Europa.

I Finns föredrag får ni veta mer om hur Staden för alla skapas. En av de stora utmaningarna för Sveriges kommuner är att skapa vackra, välfungerande och tillgängliga stadsmiljöer. Det arbetet kan göras smartare, mer ekonomiskt och med bättre resultat. Se
utmaningen som en kreativ möjlighet för politiker, planerare, arkitekter och designer!

Universell design hänvisar till ett brett spektrum idéer tänkt att producera byggnader, produkter och miljöer som till sin natur är tillgängliga för äldre personer, personer utan funktionshinder och personer med funktionshinder.

Maria Gill är leg. sjuksköterska som arbetat många år inom äldreomsorgen. Sen 2008 har hon arbetat som projektledare i Västerås stad i olika projekt som arbetat för att implementera välfärdsteknologi inom äldreomsorgen. Hon har bl.a. varit med och utvecklat e-hemtjänst och sedan maj 2015 arbetar Maria som handläggare på Myndigheten för delaktighet i regeringsuppdraget Digitala tjänster och teknik inom socialtjänst och hemsjukvård 2015.

Raymond Dahlberg arbetar som utredare på Myndigheten för delaktighet inom områdena forskning och välfärdsteknologi. Han arbetade dessförinnan som FoU-samordnare på Hjälpmedelsinstitutet med regeringsuppdraget Teknik för äldre. Raymond har en bakgrund som praktiskt verksam arbetsterapeut och som forskare på Arbetslivsinstitutet.

Plats: Halmstad Arena
Måndag 19 oktober 09.00-12.00

Program:
09.00-09.45 Raymond Dahlberg
Välfärdsteknologi - Från politiker till invånare?

10.00-10.45 Maria Gill
Välfärdsteknologi i realiteten?

11.00-11.45 Finn Petrén
Halland - användbart för alla. Gör tillgänglighetsutmaningen till en kreativ möjlighet!

12.00 Funka för livet - mässan och mötesplatsen om funktionsnedsättning öppnar - ta del av utställarnas produkter & tjänster.

Denna biljett kan även användas som entrébiljett till Funka för livet 19-20 oktober