Evenemang
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
DIGIBRUNCH Så attraherar vi fler kvinnor till IT-branschen

Måndag 16 november 2020 12:05-13:00
Anmälan avslutad
Eventet har redan ägt rum...
Det är knappast någon nyhet, men alltjämt en stor utmaning. IT- och telekombranschen har länge varit underrepresenterade vad gäller kvinnor, både i stort och på ledande positioner. Enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen IT- och telekomföretagen har siffrorna till och med försämrats de senaste två åren. Utmaningarna är flera: alltför få kvinnor söker sig till IT-relaterade utbildningar samt att karriär- och utvecklingsmöjligheterna i branschen främjar män mer än kvinnor.

Någon som framgångsrikt och aktivt arbetar för att vända trenden är Petra Laewen, CEO och grundare av Women Ahead, en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor inom IT, teknik och telekom. Petra har arbetat med försäljning i 25 år och de senaste 11 åren som försäljningschef på Telenor och TDC vilket gett henne en gedigen kompetens och erfarenhet inom försäljning, ledarskap och rekryteringsprocesser. 2016 blev Petra nominerad till årets chef.

DATUM 16 november 2020
TID klockan 12.05–13.00 NY TID!
PLATS Med anledning av Folkhälsomyndighetens Lokala allmänna råd erbjuder vi nu endast deltagande på distans till denna Digibrunch. Ni som hann anmäla er till de lilla antal platserna som erbjöds på plats i Videum Science Park kommer automatiskt att få en länk för att istället delta online.
ANMÄLAN senast 13 november