Evenemang
8 nov 16:00 Johannes Geworkian & Clara Guldberg Ravn
12 nov 19:00 Karin Boye - Vapenlös
25 nov 19:00 Marie Bergman & Lasse Englund
29 nov 18:00 Celtic Christmas
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Karin Boye - Vapenlös

Torsdag, 12 november 19:00
26 oktober år 1900 föddes diktaren Karin Boye.
Karin Boye – Vapenlös är en musikalisk hyllning till denna tidlösa, modiga och innerliga poet som föddes för 120 år sedan.

Möt Boye och hennes diktning i nya innerliga och pricksäkra musikaliska tolkningar av Petra Haraldson, piano/sång, och Camilla Åström, dragspel/sång. Ett personligt urval med en stark ådra av både vemod och mod. Musiken och sången ackompanjerar, förstärker och tillför helt nya och överraskande dimensioner till texternas redan kraftfulla uttryck. Konsertprogrammet innehåller tonsatta dikter, berättelser och brev; texter av och om Karin Boye.

Karin Boye berör. Hennes poesi känns märkligt aktuell i vår tid. Inte sällan handlar den om hur lika vi människor egentligen är, om att vi i grunden delar samma existentiella villkor. Dikter om förundran, rädslor, längtan, mod och trots. Dikter om träd och stjärnor. Tidlöst vemod, passion och hopp. Alltid med en starkt och djupt klingande, egen ton.

Musiken är nyskriven och framförs av Camilla Åström (Kaja, Visor för frågvisa m.fl.), dragspel och sång, och Petra Haraldson (Petra Haraldson Trio), piano och sång.

OBS! Inga biljetter säljs på plats. Endast förköp.

Plats: Urshults hotell, Urshult
Datum: torsdag, 12 november 19:00
Biljetter på plats från 18:00

Pris: 195 kr


Välj antal biljetter.
Antal biljetter:
Nästa