Evenemang
21 Nov 20:30 Jazzklubben Sara Ajnnak
5 Dec 20:30 Jazzklubben Oddjob
19 Dec 19:00 Glimrande Jul
Medlemskap
Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Säckpipekurs med Anders Norudde

Söndag, 4 Augusti 09:30
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
Lördagen 3/8 är det Groddastämma i Fleringe. Söndagen är för oss tvättäkta säckpipenördar, en kursdag när vi får spela och lära oss allt vi orkar om den svenska säckpipan av Anders. Vi träffas på fornsalens gård runt 9:30, utanför kulturföreningen Roxys kansli.

Anders är riksspelman på säckpipa, fiolbyggare och musikalisk uppfinnare. Många av oss som spelar eller bara älskar säckpipa hade aldrig gjort det utan Anders föreställningar och skivor. Hedningarna, Blå Bergens Borduner och teaterförestälningen Den stora vreden har visat så många människor att säckpipa och andra uråldriga instrument tål att användas på nya sätt och i nya sammanhang, om och om igen. Han är på samma gång rebelliskt nyskapande och djupt rotad i traditionerna.

"Jag började spela gitarr hemma i Degerfors när jag var 15 år och fick höra gruppen Kebnekajse 1978 på Radio Örebro. Lärde mig själv sedan spela fiol och andra folkmusikinstrument. Bla Svensk säckpipa, Moraharpa, Stråkharpa, Kohorn, Bockhorn, Sälgflöjt mm mm..
1982-86 gick jag en fiolbyggarutbildning i Leksand och blev kursetta med gesällbrev. Den karriären fick sedan stå tillbaka en aning då den fick konkurrens av min andra karriär, den som framgångsrik musikant i bl a grupperna Hedningarna och Blå bergens borduner.

1989 i Ransäter blev jag, tillsammans med Bengt Sundberg, Sveriges första Riksspelman på Svensk Säckpipa!
Sedan 1998 bor jag i Karlskoga, spelar inte lika mycket ute nu men har min firma med fiolreparationer, nybygge av stråkinstrument mm."

350 kr, service avgift på 20 kr tillkommer.
Biljetter till kursen finns att köpa fram tills fredag 2/8 kl 15:00. I mån av plats finns det möjlighet att köpa i dörren under söndagen.
Begränsat antal.