BILJETTER 2019

Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Flerdagarskurs - Dans (svenskt tal)

Tisdag-Torsdag, 23-25 Juli
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
I år finns återigen den fantastiska möjligheten att tjuvstarta Korrö Folkmusikfestival med att delta i en av våra flerdagarskurser (tis-tors). Vare sig du vill spela, dansa eller sjunga finns här något för alla som vill fördjupa sina kunskaper inom folkmusiken. Korröfestivalen och Studieförbundet Bilda hälsar dig hjärtligt välkommen!

OBS: Det finns två danskurser, en på svenska och en på engelska.

Denna kurs vänder sig till dig som har god dansvana av svensk folklig dans och under tre dagar vill utveckla ditt dansande tillsammans med andra. Med utgångspunkt i den folkliga repertoaren närmar vi oss dansen med fokus på puls, rytm och sväng och stor vikt kommer att ligga på att utveckla den egna kroppen i dansen, samt lyhördhet till musik och danspartner. Genom konkreta verktyg utforskar vi det personliga dansuttrycket och den genrespecifika improvisationen. Det är inte nödvändigt att anmäla sig parvis.

Anna Öberg är utbildad vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm med folkdans som huvudämne. De senaste åren har vi kunnat se henne som dansare i RESiDANS, danskompaniet STHLM Moves, samt egenproducerade solot SPÅR. Anna är huvudlärare i dans vid Malungs Folkhögskola och en ofta anlitad pedagog inom koreografi och folkdans, bla vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm, där hon även i våras avslutade sin masterutbildning i koreografi. I samarbete med Malungs Folkhögskola

Dansmusiker :: Mia Marin är den sprudlande värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående yrkesfolkmusiker och som inspirerande pedagog. Hon turnerar bl.a. med grupperna MP3, NID och Bowing 9 och spelar ofta till dans, både i kurssammanhang och på danskvällar.


Teknisk Information gällande våra flerdagarskurser:

VAR
Undervisning DANS - Rävemåla Bygdegård samt Allhallen, Rävemåla.
Undervisning VOKAL - Rävemåla Skola
Undervisning INSTRUMENTAL - Rävemåla Skola.
Lunch - Rävemåla Skola
Middag, camping och vandrarhem - Korrö Hantverksby
Rävemåla är beläget ca 9 km SÖ om Korrö.
Samåkning mellan Korrö och Rävemåla.

DATUM/TIDER
Måndagen den 22 juli är det frivillig samling, fika och uppstart kl 19. [Korrö]
Tisdag-torsdag den 23-25 juli är det undervisning kl 9-16.30. [Rävemåla]
Torsdag-lördag, 25-27 juli är de huvudsakliga festivaldagarna (Festivalpass samt entré till tisdagens och onsdagen danskväll ingår i deltagaravgiften)
Söndagen den 28 juli är det Spelmansstämma i Älmeboda Hembygdspark (Ligger i Rävemåla)

PRIS
Kurserna kostar 2350 SEK/styck. Då ingår mat (lunch+middag per undervisningsdag plus kaffe) undervisning samt festivalentré för tis-lör till Korröfestivalen. Boende ingår inte.

BOENDE
Följande boendealternativ finns: (OBS Måste föranmälas till kurser@korrofestivalen.se.
Eget tält - Området ligger precis bakom Herrgården och man har nära till dusch/toa/bastu samt bryggan i ån. Här finns även ett enkelt servicetält med bord, stolar, kylskåp, frys, kokplatta och vattenkokare. Man kan bo kvar över hela festivalen och det kostar 300 kr per person från MÅN - SÖN. Bilparkering i anslutning/gångavstånd från campinge. Tillägg för tältplats 300 kr per tält tillkommer.
Husvagn/Husbil (begränsat antal platser, el ingår i priset. OBS Det är inte tillåtet med gasol i husvagnar/husbilar så lämna tuben hemma. Området är inte jättestort men ett fåtal fordon går att få dit. Samma avgift här per person men med ett tillägg på 600 kr för husvagnen/husbilen. Gäller mån-sön.
Engångsgrillar, spritkök och gasolkök är förbjudna på området och vi hänvisar till servicetältet. Dusch och bastu finns i Korrös faciliteter.

Vandrarhemsrum/del i rum Vill man bo mera bekvämt finns det vandrarhemsrum/del i rum att hyra, dock ej över festivalen. Angående masslogi så finns det tyvärr inte tillgång till lokaler som går att använda för detta. Sängplats kostar 350 kr/natt. OBS Gäller endast mån-tors! Eventuella lediga platser tors-lör anslås senare. Maila dina boendeförfrågningar till kurser@korrofestivalen.se.


ANMÄLAN
Du köper helt enkelt din kursbiljett här. (glöm inte att fylla i mat-preferenser!).
Biljetter återköps ej, men du kan sälja vidare om du inte kan gå sen. Finns egentligen inget sista datum för anmälan/biljettköp och det finns ingen kölista så när biljetterna är slut så är dem.

STUDERANDE
För dig som är studerande så finns det fem stycken biljetter per kurs till ett lägre pris. Först till kvarn gäller och du ska vara studerande både före och efter sommaren.

NOTER Både spelkurs och vokalkurs sker på gehör, inga noter kommer att samlas in och delas ut efter kursslut.

Vid frågor om kursen, hör av er till kurser@korrofestivalen.se
Korrö hantverksby
Tisdag-Torsdag, 23-25 Juli

Pris 2350 kr
Studerande (max 5 st tillgängliga): 500 kr rabatt