BILJETTER 2019

Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Flerdagarskurs - Bygg din egen Hummel!

21-27 Juli
Förköpet stängt
Vill du bygga dig en hummel? - Gå en hummelbyggarkurs.

Den svenska hummeln som även kallas brädcittra eller långharpa har funnits sedan 1600-talet men har sina anor från medeltiden i olika varianter runtom i Europa. I den här veckokursen arbetar vi hantverksmässigt med skärande verktyg men med delvis förarbetade ämnen. Vid kursens slut får du med dig din egengjorda, spelklara hummel. Den hummel vi bygger på kursen är till modellen halvt päronformad och utarbetad efter ett svenskt originalinstrument från 1700-talet som ingår i musikmuseets samlingar. 2010 ritade vi av, mätte upp och byggde den första kopian.Instrumentet går att byggas antingen diatoniskt, som originalet, eller kromatiskt för att möjliggöra större valfrihet vid spel. Detta väljer du själv. Denna hummel har 5 spelsträngar och 6 bordunsträngar som klingar med hela tiden. Den spelas med plektrum och är väldigt fin vid ackompanjemang till visor eller andra enkla melodier.

Kursen vänder sig till alla över 15 år som vill bygga sig en egen hummel. Inga direkta förkunskaper krävs men en viss händighet och vana av att arbeta med trä är en fördel.

Violinbyggarmästare Astrid Pullar (http://www.fiolverkstad.se/) med verkstad på Frösön i Jämtland, är troligen den mest aktiva Hummelbyggaren i Sverige idag. Astrid Pullars hummel-modell är baserad på ett instrument i Scenkonstmuseet i Stockholm, märkt "Margareta Holm 1781". Pullar har utvecklat sin hummelmodell i samarbete med den franske instrumentbyggaren Jean-Claude Condi (http://www.nyckelharpa-condi.com/). Inspiration har hämtats från den moderna franska épinette des Vosges. Bland annat har Astrid Pullar monterat extra band på delar av hummelns greppbräda. På hennes instrument går det därför att spela hela den kromatiska skalans toner (motsvarande vita och svarta tangenter på piano), utan att för den skull tappa hummelns traditionellt diatoniska skala (endast vita tangenter).

Kursen startar på söndag den 22 juli och slutar på lördagen den 28 juli. Dvs sju intensiva dagar som sträcker sig över festivalen. På lördagskvällen avslutas allt med Hummelfrossa i Logen på Korrö.
Undervisning och bygg sker i slöjdsalen i Rävemåla Skola.
Astrid och Jean-Claude har med allt material/byggsats som behövs och alla verktyg. Det går som mest att vara endast 12 stycken deltagare!

Deltagaravgift : 6990 SEK. I det ingår sju dagars undervisning, lokal, verktyg, byggsats/material samt såklart entrepass till Korröfestivalens samtliga dagar. Mat och boende ingår inte.

Mat: Under kursgången finns det tillgång till micro mm i lokalerna för medhavd lunch. Alt så ligger Korrö ca 7 km därifrån om man vill äta lunch där. Under tis-tors (24-26 juli) så går de andra flerdagarskurserna och då kan man köpa lunch i Rävemåla skola för 100kr.

Boende:
Följande boendealternativ finns (samma som för alla flerdagarskurser):

Eget tält - Området ligger precis bakom Herrgården och man har nära till dusch/toa/bastu samt bryggan i ån. Här finns även ett enkelt servicetält med bord, stolar, kylskåp och vattenkokare. Man kan bo kvar över hela festivalen och det kostar 300 kr per person från MÅN - SÖN. Helst ska man inte parkera sin bil bredvid tältet eftersom hela området inte är så stort. Tillägg för tältplats 300 kr per tält tillkommer. Går att komma in på söndag efter kl 18.

Husvagn/Husbil (begränsat antal platser, el ingår i priset. OBS Det är inte tillåtet med gasol i husvagnar/husbilar så lämna tuben hemma).

Dusch och bastu finns i Korrös faciliteter. Området är inte jättestort men ett fåtal fordon går att få dit. Samma avgift här per person men med ett tillägg på 600 kr för husvagnen/husbilen. Gäller mån-sön.

Vandrarhemsrum/del i rum
Vill man bo mera bekvämt finns det vandrarhemsrum/del i rum att hyra, dock ej över festivalen. Angående masslogi så finns det tyvärr inte tillgång till lokaler som går att använda för detta. Sängplats kostar 350 kr/natt. OBS Gäller endast sön-tors! Eventuella lediga platser tors-lör anslås senare. Maila dina boendeförfrågningar till kurser@korrofestivalen.se.

ANMÄLAN/BILJETTER
Du köper helt enkelt din kursbiljett här. (glöm inte att fylla i kontaktuppgifter)
OBS: Biljetter återköps ej, men du kan sälja vidare om du inte kan gå sen. Sista anmälningsdag är 1 juni, om för få anmälda så ställs kursen in (och avgiften återbetals). Är biljetterna slut så kan man anmäla sig på kölista på kurser@korrofestivalen.se.

Vid frågor om kursen, hör av er till kurser@korrofestivalen.seVALD KURS: Flerdagarskurs - Bygg din egen Hummel!
Korrö hantverksby
21-27 Juli

Pris 6990 kr