Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
PM Växjö JazzFest

Lördag, 20 Oktober 18:00-23:00
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
(GÅ DIREKT TILL BILJETTKÖP genom att rulla längst ner på sidan)

Jazzfestival med tre huvudakter på en och samma scen, i PM Hotell, samt en lång rad akter före och mellan, en trapppa upp i PM Bar.
Mat och dryck finns att köpa, både i anslutning till huvudscenen, och i PM Bar.

.


Välkommen till PM VÄXJÖ JAZZFEST, som arrangeras av PM & Vänner, Jazz i Växjö och Accent Förlag & Kulturproduktion. Alla konserter sker i PM Hotell, Storgatan 24 i Växjö.

Samtliga konserter i PM BAR (3e vån) är gratis, liksom Barnjazzen med Bob & Prinsen i Champagnesalen (2a vån).

Övriga konserter i Champagnesalen har en och samma gemensamma låga entré 395 sek. Studerande/Unga under 26 år 295 sek. 50 sek rabatt för medlemmar i Jazz i Växjö. Vill du veta mer om kampanjkoden kan du skriva upp dig till nyhetsbrevet för KronobergsJazzen: http://eepurl.com/cDi2gb eller skicka ett mejl till web & marketing på webmaster@jazzivaxjo.se


Program

14.00 JAZZ för BARN med "BOB & PRINSEN".

14.00 HUBERT MED VÄNNER

16.00 ENSEMBLER FRÅN ST.SIGFRIDS JAZZLINJE

18.00 BOB HANSSON & PRINS NITRAM

ca 18.45 ENSEMBLE FRÅN ST.SIGFRIDS JAZZLINJE

19.15 LINA NYBERG BAND

ca 20.15 ENSEMBLE FRÅN ST.SIGFRIDS JAZZLINJE

21.00 YAZZ AHMED


DETALJER OM MUSIKEN

14.00 CHAMPAGNESALEN
JAZZ för BARN med ?BOB & PRINSEN?. För små och stora barn. (Fri entré för barn, och deras föräldrar/anhöriga.) +Loggo VÄXJÖ KOMMUN

14.00 PM BAR
HUBERT MED VÄNNER lirar klassisk jazz som alla kan njuta av. (Fri entré)

16.00 PM BAR
ENSEMBLER FRÅN ST.SIGFRIDS JAZZLINJE spelar i PM BAR, 3e vån, före, mellan och efter akterna i Champagnesalen på 2a vån. Elever är kända och berömda för att alltid leverera musik på hög nivå. Allt från vokaljazz och pianotrio till bebop och bluesiga toner. (Fri entré)

18.00 CHAMPAGNESALEN
BOB HANSSON & PRINS NITRAM. Bob Hansson (ord o bus), Martin Dahl (sång, gitarr, trummor, bas, balofon, saxofon, saxonette, banjo, flöjter, kalimba och tangenter).
När det gäller svensk poesi pratas det ibland om "ett före och ett efter Bob Hansson", då han var den första poeten i sin generation som nådde en bredare publik, inte minst genom sina scenframträdanden.Troligen har ingen annan svensk poet samarbetat med så många musiker, bland andra: Joakim Thåström, Ola Salo, Fläskkvartetten, The Nomads, Olle Ljungström, Staffan Hellstrand, Nina Rochelle, Doktor Kosmos, Niels Jensen, Moder Jords Massiva, Kristoffer Jonzzon, Joel Mull, Jean-Louis Huhta, och nu även med den danska multimusikern och musikkonceptualisten Prins Nitram (aka Martin Ullits Dahl).

Prins Nitram är bland annat berömd för att vara den första klonade musikern i världen. Ett one-man-band med många talanger. Utbildad låtskrivare på Rytmisk Musik Konservatorium i Köpenhamn och kompositör vid Kungliga Teatern, hanterar flera instrument (ofta samtidigt) som gitarr, trummor, bas, balufon, saxofon, saxonette, banjo, flöjt, kalimba och tangentspel. Dessutom är han en mångsidig och unik sångare och artist - som man bl.a. kan höra på klubb-hiten "20 Lashes", i storbandsprojektet "Django Bates Saluting Sgt Pepper", och inte minst som frontfigur i bandet "Eggs Laid By Tigers", där han tolkar Dylan Thomas?s dikter.

19.15 CHAMPAGNESALEN
LINA NYBERG BAND. Cecilia Persson (piano), David Stackenäs (gitarr), Mauritz Agnas (bas), Peter Danemo (trummor), Lina Nyberg (sång).
En av Sveriges största jazzsångerskor och kompositörer. I över tjugo år har sångerskan och kompositören Lina Nyberg profilerat sig som en av de mest framstående och nyskapande jazzmusikerna i Norden. Hon debuterade med duoskivan Close tillsammans med Esbjörn Svensson 1993 och har sedan dess hunnit ge ut inte mindre än 17 skivor som solist, producent och arrangör. Dessa skivor har hyllats, inte bara i svensk press. Ansedda All About Jazz har kallat hennes musik för ?mästerlig, fantasifull och inspirerande? ? och det är vad det handlar om. +Loggo Musik i Syd

21.00 CHAMPAGNESALEN
YAZZ AHMED Yazz Ahmed (trumpet), Ralph Wyld (vibrafon), Samuel Hällkvist (gitarr), David Manington (bas), Martin France (trummor).
En av jazzvärldens just nu mest spännande kompositörer och musiker, kompositören, trumpetaren och flygelhornisten Yazz Ahmed har en välfylld lista av samarbeten med stora namn ur olika hörn av musikbranschen. T.ex dublegenden Max Romeo och indiescenens kanske största stjärnor Radiohead samt experimentella These New Puritans.

Med en brittisk mamma och en pappa från Bahrain, där hon också bodde fram till nio års ålder innan familjen flyttade till London, har hon kommit att?utforska?musik i det musikaliska gränslandet mellan arabisk och västerländsk musik.?I detta gränsland blandar hon även jazz och elektronisk ljuddesign?och skapar på så sätt ett alldeles eget musikaliskt universum som känns både nytt och otroligt spännande att färdas igenom!

Hennes senaste album "La Saboteuse" rosades av kritikerkåren och gav henne ordentligt med uppmärksamhet även internationellt och sedan dess har det gått på en stadig kurva uppåt för Yazz Ahmed. Nu är hon på rask framfart och letar sig in i hjärtan hos såväl publik som kritiker världen över.

Huvudakter
18.00 BOB HANSSON & PRINS NITRAM
19.15 LINA NYBERG BAND
21.00 YAZZ AHMED

Följ med på facebook för kampanjkoder och fler detaljer om kvällens artister: https://www.facebook.com/jazzivaxjo/