Start
Steg 1
Steg 2
Slutför bokning
Flerdagarskurs - Instrumental

Tisdag-torsdag 24-26 juli 2018
Förköpet stängt
Eventet har redan ägt rum...
I år finns återigen den fantastiska möjligheten att tjuvstarta Korrö Folkmusikfestival med att delta i en av våra flerdagarskurser (tis-tors). Vare sig du vill spela, dansa eller sjunga finns här något för alla som vill fördjupa sina kunskaper inom folkmusiken. Korröfestivalen och Studieförbundet Bilda hälsar dig hjärtligt välkommen!


Redan på 70-talet var Pelle Björnlert aktiv inom folkmusikrörelsen då han, inspirerad av spelmannen Bengt Löfberg, lade grunden för sitt intresse för östgötsk och småländsk folkmusik. En repertoar som varit helt central för honom sedan dess. Själv säger han att hans strävan är att ?spela en dansant, livfull och variationsrik musik?. I samarbete med Gamleby Folkhögskola.

Carina Normansson är riksspelman från Möklinta utanför Sala i Västmanland. Hon har genom åren gjort djupdykningar i musik från olika platser i Sverige. Dalarna, Hälsingland, Ore och Sala för att nämna några. Samarbeten innefattar Trio Schedin, WestMannaFolk, Falu Spelmanslag, Maria Jonsson, Josefina Paulsson, SWÅP. Ja, listorna kan göras långa. Kontentan av det hela är ett gediget kunnande!

Per Gudmundsson är spelman från Dalarna, liksom Pelle och Carina har han mottagit Zornmärket i guld. Pers specialintresse är musik från Rättvik och hans instrument fiol och svensk säckpipa. Han har gjort massor av samarbeten, bl.a. med Ale Möller, Lena Willemark, Magnus Bäckström och Leif Eriksson.

Teknisk Information gällande våra flerdagarskurser:

VAR
Undervisning DANS - Rävemåla Bygdegård
Undervisning DANS INTERNATIONELL - Allhallen, Rävemåla.
Undervisning VOKAL - Rävemåla Skola
Undervisning INSTRUMENTAL - Rävemåla Skola.
Undervisning SLAGVERK - Rävemåla Skola.
Lunch - Rävemåla Skola
Middag, camping och vandrarhem - Korrö Hantverksby
Rävemåla är beläget ca 9 km SÖ om Korrö.
Samåkning mellan Korrö och Rävemåla.

DATUM/TIDER
Måndagen den 23 juli är det frivillig samling, fika och uppstart kl 19. [Korrö]
Tisdag-torsdag den 24-26 juli är det undervisning kl 9-16.30. [Rävemåla]
Torsdag-lördag, 26-28 juli är de huvudsakliga festivaldagarna (Festivalpass samt entré till tisdagens danskväll och onsdagens konsert- och grillkväll ingår i deltagaravgiften)
Söndagen den 29 juli är det Spelmansstämma i Älmeboda Hembygdspark (Ligger i Rävemåla)

PRIS
Kurserna kostar 2250 SEK/styck. Då ingår mat (lunch+middag per undervisningsdag plus kaffe) undervisning samt festivalentré för tis-lör till Korröfestivalen. Boende ingår inte.

BOENDE
Följande boendealternativ finns:
Eget tält - Området ligger precis bakom Herrgården och man har nära till dusch/toa/bastu samt bryggan i ån. Här finns även ett enkelt servicetält med bord, stolar, kylskåp och vattenkokare. Man kan bo kvar över hela festivalen och det kostar 300 kr per person från MÅN - SÖN. Helst ska man inte parkera sin bil bredvid tältet eftersom hela området inte är så stort. Tillägg för tältplats 300 kr per tält tillkommer.
Husvagn/Husbil (begränsat antal platser, el ingår i priset. OBS Det är inte tillåtet med gasol i husvagnar/husbilar så lämna tuben hemma)?. Dusch och bastu finns i Korrös faciliteter. Området är inte jättestort men ett fåtal fordon går att få dit. Samma avgift här per person men med ett tillägg på 600 kr för husvagnen/husbilen. Gäller mån-sön.
Vandrarhemsrum/del i rum Vill man bo mera bekvämt finns det vandrarhemsrum/del i rum att hyra, dock ej över festivalen. Angående masslogi så finns det tyvärr inte tillgång till lokaler som går att använda för detta. Sängplats kostar 350 kr/natt. OBS Gäller endast mån-tors! Eventuella lediga platser tors-lör anslås senare. Maila dina boendeförfrågningar till kurser@korrofestivalen.se.

ANMÄLAN
Du köper helt enkelt din kursbiljett här. (glöm inte att fylla i mat-preferenser!).
Biljetter återköps ej, men du kan sälja vidare om du inte kan gå sen. Finns egentligen inget sista datum för anmälan/biljettköp och det finns ingen kölista så när biljetterna är slut så är dem.

STUDERANDE
För dig som är studerande så finns det fem stycken biljetter per kurs till ett lägre pris. Först till kvarn gäller och du ska vara studerande både före och efter sommaren.

NOTER Både spelkurs och vokalkurs sker på gehör, inga noter kommer att samlas in och delas ut efter kursslut.

Vid frågor om kursen, hör av er till kurser@korrofestivalen.se



VALD KURS: Flerdagarskurs - Instrumental

Pedagoger Pelle Björnlert, Carina Normansson och Per Gudmundsson




Korrö hantverksby
tisdag-torsdag 24-26 juli 2018

Pris 2250 kr
Studerande (max 5 st tillgängliga): 500 kr rabatt